FIFA a Sony připravují 3D televizní přenosy z MS ve fotbale

vydáno 26. 4. 2010 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Ze světa

Tagy: 3D, FIFA, HDC, HDC-1500, MPE-200, Sony, videokamera

FIFA World Cup 2010 - logo
  • Natáčeno a vysíláno ve 3D bude celkem 25 zápasů
  • Sony navíc vydá na Blu-ray disku v letošním roce 3D film o tomto mistrovství světa
  • Sony také vyrobí 25 výjimečných reklamních upoutávek na 3D film propojených s mistrovstvím světa a odvysílá je ve 4000 obchodech
  • Na vybraných místech světa budou zpřístupněny živé 3D přenosy pro veřejnost
  • Sony tím představí svoji technologií trojrozměrného obrazu a ukáže se jako poskytovatel 3D řešení nové generace

V návaznosti na dřívější společné oznámení o přípravě prvního 3D z mistrovství světa ve fotbalu FIFA a Sony Corporation odtajnily podrobnosti o tom, co mohou fanoušci čekat od této jedinečné akce, která dodá sledování fotbalu zcela nový rozměr.

V době rychle narůstajícího zájmu zákazníků o 3D technologie, k němuž přispívá jak uvádění filmových trháků v trojrozměrném formátu tak i blížící se uvedení 3D televizorů pro domácí použití, se blíží unikátní vizuální lahůdka v podobě historicky prvního mistrovství světa ve fotbale vysílaného trojrozměrně.

Sony bude zaznamenávat každé utkání sedmi páry profesionálních HDC kamer (model HDC-1500), které zachytí dění na hřišti v úchvatné 3D kvalitě díky patentovanému obrazovému multiprocesoru (model MPE-200) a přenesou ho dále do světa ta pomoci 3D přenosového vozu.

Supermoderní procesor Sony (v současnosti jediný, který je na trhu) se postará o kompletní produkční proces včetně automatického nastavování hloubky ostrosti pro zajištění optimálního sledování 3D obrazu na celém světě.

Profesionální HDC kamera Sony HDC-1500

Společnost Sony pracuje na zdokonalení 3D snímání rychlých fotbalových akcí již od loňského Poháru konfederací FIFA v Jihoafrické republice a do současnosti absolvovala celou řadu testovacích přenosů ve 3D formátu v Evropě.

Ve 3D se bude natáčet na pěti z deseti stadionů mistrovství světa: v Soccer City a Ellis Park v Johannesburgu, v Durbanu, v Kapském Městě a v Port Elizabeth. Celkem bude v trojrozměrném formátu zaznamenáno a odvysíláno 25 zápasů.

Sestřihy z různých úhlů budou mapovat především ty zápasy, u kterých se předpokládá největší zájem veřejnosti – od zahajovacího ceremoniálu a prvního vykopnutí 11. června na stadionu Soccer City (kde si to rozdá JAR proti Mexiku), až po finále 11. července odehrávající se rovněž v Johannesburgu.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře