EAT představuje svůj doposud nejlevnější gramofon

vydáno 11. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: EAT B-Sharp Super Pack, EAT Prelude, gramofon, hi-fi, Ortofon

Značka high-endových gramofonů EAT vám nejspíš nic neřekne, vždyť si svůj debut odbyla prakticky teprve loni. Teď však přinesla model, který je trochu cenově dostupnější než ostatní. Žádnou lidovou cenovku ale přesto nečekejte.

První produkt značky EAT byl gramofon B-Sharp Super Pack, který se na trhu objevil loni na jaře a dočkal se vesměs pozitivních recenzí. Název společnosti je zkratkou pro European Audio Team, což je jistě zvláštní, nicméně onen doplněk obýváku pravověrného audiofila je se svou cenou 1 370 liber (cca 40 tisíc korun) značně konkurenceschopný.

Nyní, téměř po roce, tu máme zprávu o doposud nejlevnějším zařízení značky.

Prelude je prvním modelem značky pod tisíc liber. Konkrétně stojí 999, což je na české koruny pod 30 tisíc. Součástí zařízení je těžký talíř pro vysokou přesnost, odlehčené, karbonové rameno přenosky, které je podle společnosti ideální pro redukci otřesů, a přenoska Ortofon 2M Red MM, která je obecně dost slušná.

Prémiové ladění gramofonu podtrhují použité materiály, nerezová ocel a osm vrstev piano laku na MDF. Motor je umístěný zvlášť tak, aby nepřenášel vibrace do podloží talíře a rezonance snižuje také protiváha na ramenu přenosky.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře