Dvojitý pach krve na Blu-ray

vydáno 4. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, MGM, MPEG-4 AVC, Pach Krve, Resident Evil, Tajemství loňského léta, Texaský masakr motorovou pilou, Wrong Turn, Wrong Turn 2, Wrong Turn 2: Dead End, Wrong Turn 3, Wrong Turn 3: Left for Dead

Pach krve (Wrong Turn, 2003) Wrong Turn 2: Dead End (2007)

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor, evokující nejlepší díla žánru, založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky.

Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh Pach krve (Wrong Turn, FDb.cz) o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch.

Naturalistický, krvavý a brutální horor s prvky gore se dočkal pokračování Wrong Turn 2: Dead End (FDb.cz), nesoucího se v podobném duchu. To sice zamířilo přímo na video, ale i tak si vedlo docela slušně, 20. října se tedy budeme moct opět na videu těšit na Wrong Turn 3: Left for Dead (FDb.cz). Vyjde samozřejmě i na Blu-ray, zatím ale nebyly zveřejněny žádné podrobnosti.

Možná proto přichystalo studio MGM v obvyklé spolupráci s 20h Century Fox na 15. září Blu-ray vydání prvních dvou filmů celé trilogie. Snímek Pach krve už sice ve vysokém rozlišení vyšel před časem v Austrálii (náš region B, ale trochu z ruky), regionálně uzamčená edice ovšem nedostala šanci se rozšířit mimo své teritorium. Tentokrát se pro změnu bude jednat o vydání pro region A (USA).

Každý ze samostatných Blu-ray disků bude kromě filmu s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem obsahovat obvyklé bonusy: audiokomentáře, vynechané scény, trailery, film o filmu a další krátké dokumenty (Eliza Dushku: Babe in the Woods, Making Gore Look Good, On Location with P-Nut, Stan Winston Featurette).

Studio MGM své Blu-ray tituly většinou regionálně kóduje a v případě 20th Century Fox je to pak pravidlem, viz australská edice prvního filmu trilogie. Znamená to tedy, že si americké vydání trilogie Wrong Turn na Evropských přehrávačích nespustíme a budeme si muset počkat na edici pro region B.

Pach krve (Wrong Turn, 2003)

Pach krve (2003)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu.

Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

Wrong Turn 2: Dead End (2007)

Wrong Turn 2: Dead End (2007)

Měla to být skvělá rodinná reality show. Několik odvážných jedinců s rozdílnými charaktery musí přežít v rozlehlé krajině pokryté především neprostupnými lesy. Ovšem filmaři ani účastníci pořadu nepočítali s tím, že ve stínu se skrývá rodina zmutovaných kanibalů, kteří baží po čerstvém mase. A hodlají ho uzmout za každou cenu.

Nejbrutálnější reality show všech dob začíná, tentokrát půjde skutečně o život. A ten, kdo prohraje, skončí pod rezavým sekáčkem nenasytných lidojedů…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře