Domácí kino Sony DAV-F200 - moderní styl a vynikající technika

vydáno 21. 5. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Hi-Fi audio | 6 komentářů

Tagy: 1080p, Bluetooth, BRAVIA, BRAVIA Sync, DAV-F200, DIGITAL MEDIA PORT, domácí kino, DVD, HDMI, iPod, LCD, MP3, MP4, Portable Audio Enhancer, S-Force Front Surround, S-Master, Sony, upscaling, USB, Walkman, Wi-Fi

  • Krásný čistý design a nejnovější technologie – vynikající virtuální prostorový zvuk bez nutnosti zadních reproduktorů
  • HDMI výstup umožňuje převzorkování na rozlišení 1080p – úžasná obrazová kvalita na LCD televizorech BRAVIA
  • Funkce BRAVIA Sync pro jednoduché integrované ovládání společně s LCD televizorem BRAVIA pomocí jediného dálkového ovladače
  • Přehrávání a nahrávání přes USB – použití s přenosnými paměťovými zařízeními
  • 405 W výkonu pro kvalitní a hutný zvuk jako v kině
Sony - logo

Stylové kino – tak by se dal charakterizovat nový systém domácího kina DAV-F200 od společnosti Sony, který v sobě spojuje nejnovější technologie s krásným, čistým designem a přináší vynikající virtuální prostorový zvuk, aniž by bylo nutné zaplnit místnost reproduktory.

Stylová hlavní jednotka může být umístěna na stole, na poličce nebo na stěně a společně s kompaktními reproduktory a ukrytým subwooferem nabízet vzrušující zážitek dokonalého domácího kina.

Systém je navíc výsledkem práce stejného týmu, který v Sony zodpovídá za high-endové AV receivery, jejichž komponenty se vybírají na základě rozsáhlých poslechových testů tak, aby bylo docíleno co nejvyšší možné kvality.

Virtuální prostorový zvuk a nejnovější technologie

DAV-F200 je navržen tak, aby se snadno nastavoval i používal: technologie Sony S-Force Front Surround v kombinaci s digitálním zesilovačem S-Master o celkovém výkonu 405 W vytváří neuvěřitelný virtuální prostorový zvuk. A to pomocí pouhých dvou reproduktorů a kompaktního subwooferu.

Systém využívá nejnovější technologie včetně HDMI výstupu pro snadné připojení k LCD televizoru BRAVIA, které kromě dokonalé obrazové kvality s možností převzorkování signálu z DVD disku na rozlišení 1080p, umožňuje také ovládání jak samotného DAV-F200, tak televizoru BRAVIA jedním dálkovým ovladačem díky funkci BRAVIA Sync.

Plně můžete využít také záznam uložený na přenosných zařízeních, jako jsou MP3/MP4 přehrávače WALKMAN®, mobilní telefony Sony Ericsson nebo USB paměti. Hlavní jednotka je vybavena USB portem pro přehrávání obsahu z již přímo připojených zařízení i pro opětovné ukládání na ně. Systém je také kompatibilní s technologií modulárních digitálních adaptérů Sony Digital Media PORT, mezi něž patří konektory pro celou řadu přenosných MP3 přehrávačů (včetně WALKMANu® nebo iPodu), mobilních telefonů Sony Ericsson nebo počítačů vybavených Bluetooth a wi-fi.

Domácí kino Sony DAV-F200

Čistý životní styl

Systém DAV-F200 je ztělesněním nového konceptu společnosti Sony s názvem „čistý životní styl“. Představuje stylové produkty nabízející dokonalou zvukovou a obrazovou kvalitu díky využití nejnovějších technologií.

Stylová hlavní jednotka, která může být umístěna na standardním podstavci na stole nebo namontovaná na stěnux, obsahuje přehrávač disků kompatibilní s DVD, CD i řadou formátů včetně MP3, Windows Media Audio, DivX a JPEG. Dále obsahuje vestavěný rádiový tuner, jakož i veškeré řídicí systémy a technologie pro zpracování signálu, které se starají o prvotřídní prostorový zvuk.

Systém pak doplňuje soustava výkonných reproduktorů obsahující dvojici štíhlých hlavních reproduktorů a jeden subwoofer, které jsou navrženy tak, aby společně dokázaly vytvořit hutný zvukový doprovod přehrávaných filmů.

x Držák k upevnění na stěnu je volitelné příslušenství.

Vzrušující technologie

O zvukový výkon systému se stará digitální zesilovač S-Master, který má pro každý kanál včetně subwooferu 135 W. Tento zesilovač, poprvé použitý v nejvyšších modelech AV receiverů Sony, je spojením kompaktních rozměrů, výkonu a prvotřídní kvality.

Doplňuje je technologie prostorového zvuku z předních reproduktorů Sony S-Force Front Surround, která vytváří efekt obklopujícího, bohatého a detailního zvuku i bez rozestavěných reproduktorů po celé místonosti. Technologie Dialogue Enhancer vyvinutá společností Sony zase vylepšuje podání dialogů, takže filmy znějí zřetelně a jasně a můžete je pohodlně sledovat i při nižší hlasitosti.

Skvělý obraz díky převzorkování na 1080p

Kvalita obrazu rozhodně drží krok se skvělým zvukem: při propojení s televizorem BRAVIA přes HDMI systém dokáže obraz ve standardním rozlišení z DVD disků převzorkovat na 1080p a přehrávat je v dokonalém barevném podání a působivé kvalitě i na těch největších obrazovkách.

BRAVIA Sync – snadné nastavení, snadné používání

Veškeré technologie použité v systému DAV-F200 se neuvěřitelně snadno používají. BRAVIA Sync umožňuje ovládání jediným dálkovým ovladačem po připojení systému k televizoru BRAVIA přes HDMI. Stačí stisknout „play“, a televizor si automaticky zvolí správný vstup. Po skončení sledování stisknete „standby“, a jak systém, tak televizor se přepne do úsporného režimu. Jednodušeji už to opravdu nejde.

Flexibilita umožňující dokonalé využití hudby v přenosném formátu

USB port na řídicím centru umožňuje připojení přenosných mp3 přehrávačů, paměťových zařízení (např. Sony Micro Vault) a dalších úložných zařízení. Systém dokáže kromě přehrávaní obsahu na takto připojená zařízení také ukládat, takže si svou zábavu můžete vzít kdykoli s sebou.

Systém DAV-F200 je dále vybaven portem Sony Digital Media PORT, ke kterému lze přes řadu modulárních adaptérů připojit přenosná zařízení jako např. MP3/MP4 přehrávače WALKMAN®, mobilní telefony Sony Ericsson a iPody. Existují dokonce adaptéry na připojení k počítači prostřednictvím Bluetooth nebo wi-fi. Funkce Portable Audio Enhancer má za úkol zdokonalovat kvalitu komprimovaných hudebních souborů (např. MP3).

Dostupnost

BRAVIA DAV-F200 bude k dostání od července prostřednictvím obchodů Sony Centrum, maloobchodních prodejců a v internetovém obchodě.

Klíčové vlastnosti

  • Tříkanálový systém (2.1) s kompaktní, stylovou řídicí jednotkou a reproduktory
  • Připojení přes HDMI s převzorkováním na 1080p a ovládáním celého systému pomocí BRAVIA Sync
  • Přehrávání a záznam přes USB
  • Digital Media PORT pro připojení kompatibilních zařízení
  • Funkce Portable Audio Enhancer
  • 405W 32-bitový digitální zesilovač S-Master
  • Systém „virtuálního prostorového zvuku“ S-Force Front Surround
  • Přehrávání DVD, DVD+/-R/RW/+R DL, CD, CD-R/RW, MP3, WMA, JPEG, DivX (plus WMA a AAC přes USB)
  • Digitální a analogové optické/digitální vstupy pro připojení externích zdrojů
  • Dodáváno s dálkovým ovladačem
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

hdmag.cz

Vložil tomiisek (bez ověření), 21. Květen 2008 - 12:51

Obrázek uživatele tomiisek

d.f.h: Mám připomínku k webu – doznal několik úprav a jedna z nich je pro mě velmi negativní. A tím mám na mysli navigační menu, ve kterém mi hrozně chybí nabídka všech článků dle typu přístroje. Chtěl bych si jednoduše najít, co všechno tu je o projektorech, ale místo toho musím proklikávat zvlášť všechny články, pak všechny tiskové zprávy a doufat, že další informace nebudou ještě někde jinde. To samé Blu-ray přehrávače či receivery. nechápu, proč již není možné jednoduše nechat ukázat všechny texty k Blu-ray přehrávačům, k LCD, k plazmám, k projektorům a k receiverům. Teď je v menu 10 nabídek, z nichž mě oproti minulosti zajímají jen dvě a z těch dvou má jedna členění, které je pro mě extrémně nepraktické (Novinky, Tiskové zprávy…). Když už musí být členění dle typu článku a nikoli dle typu obsahu, tak by aspoň po kliknutí na Tiskové zprávy mohla být k dispozici nabídka pro filtr tiskových zpráv dle obsahu (přehrávač, LCD, plazma, projektor, receiver). Když hledám všechny informace o projektorech, tak mě fakt nezajímá, promoakce společností Sharp a UPC nebo jestli vyjde Kvaska…

Re: hdmag.cz

Vložil d.f.h, 21. Květen 2008 - 13:07

Obrázek uživatele d.f.h

Hmmm, na tom něco bude. Já si vždycky myslel, že právě tohle členění podle řekněme zaměření článku nikdo nepoužívá, takže jsem ho přestal zobrazovat. V databázi nicméně tyto informace stále jsou, takže by uvedení do stavu podoboného tomu původnímu nemělo být moc složité.

Takže díky moc za podnětnou připomínku. Jakmile bude trocha času, hned se na to podívám.

Re: Domácí kino Sony DAV-F200 - moderní a vynikající technika

Vložil agoj1 (bez ověření), 22. Květen 2008 - 15:04

Obrázek uživatele agoj1

O jaké ceně se dá uvažovat?Myslím, že k Sony W4000 úhl. 52" se to bude dobře hodit. Prosím o názor a děkuji.

Re: Domácí kino Sony DAV-F200 - moderní a vynikající technika

Vložil d.f.h, 22. Květen 2008 - 17:02

Obrázek uživatele d.f.h

Zítra se to pokusím zjistit, budu mít shodou okolností něco na práci v centrále Sony. Dám vědět.

Re: Domácí kino Sony DAV-F200 - moderní a vynikající technika

Vložil d.f.h, 23. Květen 2008 - 13:54

Obrázek uživatele d.f.h

Takže doporučená koncová cena by měla být 11990 nebo 12990 korun. Zařízení jsem si prohlédnul na vlastní oči a poslechnul na vlastní uši :-), je to takové celé pěkně maličké…

Re: Domácí kino Sony DAV-F200 - moderní a vynikající technika

Vložil agoj1 (bez ověření), 23. Květen 2008 - 15:42

Obrázek uživatele agoj1

Díky šéfe, je to v mých možnostech, tak si na to počkám a koupím to současně s tím LCD Sony 52 W4000, které bohužel nemá 100Hz. Jsem amatér, proto děkuji za dobré informace.