Disney slibuje BD-Live pro všechny své filmy

vydáno 11. 6. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy | 3 komentáře

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Blu-ray profil 2.0, Disney, film, Šípková Růženka, Sleeping Beauty, Walt Disney Studios

Walt Disney Pictures - logo

Všechny Blu-ray tituly studia Disney budou od podzimu vybaveny interaktivními BD-Live funkcemi. Prvním takovým filmem bude legendární animovaná klasika Šípková Růženka (Sleeping Beauty, FDb.cz), která 7. října vychází v nadupané „Platinum“ edici.

TIP: O velkých plánech na letošní rok si můžete přečíst také v článku Studio Disney připravuje na rok 2008 čtyři vysoce vybavené Blu-ray tituly.

Uživatelská interaktivita a maximální využití možnosti přístupu na internet, což jsou základní vlastnosti technologie BD-Live, budou pro studio při vydávání filmů na Blu-ray prioritou. Disky budou nabité funkcemi a všechny nadstandardní bonusy by měly pro zákazníky představovat velké lákadlo.

Už zmiňovaná Šípková Růženka na Blu-ray bude nabízet například online rozhovor (chatování), video vzkazy, hraní přes internet a v neposlední řadě také elektronický obchod (wallpapery, mobilní vyzvánění a další). Nic z toho zatím není běžné a pokud ano, disky jsou vybaveny jen jednou z těchto funkcí.

TIP: Chcete se o BD-Live dozvědět něco víc? Pak určitě nepřehlédněte článek BD-Live filmy – co nás vlastně čeká?.

Šípková Růženka (Sleeping Beauty, 1958)

Vzhledem k malému povědomí o těchto zatím exkluzivních funkcích plánuje Disney osvětovou kampaň, která by měla potenciálním zákazníkům vysvětlit a demonstrovat, co pro ně vlastně BD-Live funkce znamenají a v čem spočívá jejich přidaná hodnota. Předváděcí akce by měly probíhat v rámci dobře známých putovních prezentací, se kterými Disney objíždí nákupní střediska po celé Americe.

Faktem ovšem je, že by především bylo dobré mít solidní zastoupení přehrávačů, které by si s BD-Live aneb Blu-ray profilem 2.0 dokázaly poradit. Zatím se kromě multimediálního všeuměla Sony PS3 dají takové přístroje spočítat na prstech jedné ruky a jejich penetrace mezi spotřebiteli je zanedbatelná.

Uvidíme na podzim, třeba se do té doby situace zlepší. Disney svou angažovanost na poli jakékoliv nové technologie totiž dokáže velmi dobře odhadnout a lze předpokládat, že ani v případě Blu-ray neudělá chybu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Disney slibuje BD-Live pro všechny své filmy

Vložil Anonym (bez ověření), 11. Červen 2008 - 16:40

Obrázek uživatele Anonym

Umí BD-Live nabídnout to, že si k filmu budu moci pustit jiné titulky, než které jsou na disku? Pokud ne, je to hovadina k ničemu. Takhle by se aspoň dala využít pro sledování filmů z USA, kde stojí třetinu…

Re: Disney slibuje BD-Live pro všechny své filmy

Vložil d.f.h, 11. Červen 2008 - 21:51

Obrázek uživatele d.f.h

Se stahováním alternativních titulků se zcela jistě počítá. Technologie je na to připravena a například přímo na disku s filmem Šestý den je v BD-Live sekci dotazník, kde můžete vyjádřit svůj názor na funkce, které byste do budoucna nejvíce uvítali. Stahování titulků je uvedeno jako jedna z možností. Když nás bude hodně…

Re: Disney slibuje BD-Live pro všechny své filmy

Vložil st39.6 (bez ověření), 11. Červen 2008 - 16:51

Obrázek uživatele st39.6

zatim to neumi, coz ale neznamena, ze by nekdy nemohlo. nicmene pokud ano, jedna se o hudbu velmi vzdalene budoucnosti. mnohem pravdepodobnejsi je, ze v te dobe uz budou existovat dane tituly v cechach s nasi jazykovou lokalizaci …

ze je to „hovadina k nicemu“ je trochu zbrkly nazor. proste novy druh interaktivity, ktery zatim bez vyzkouseni nema moc velky smysl komentovat. tuplem, kdyz je system v plenkach