Disney prodloužil spolupráci s kiny IMAX, na velkém plátně uvidíme nové Star Wars

vydáno 21. 3. 2014 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Ant-Man, Captain America: Návrat prvního Avengera, Captain America: Winter Soldier, Cinderella, Disney, Guardians of the Galaxy, IMAX, Maleficent, Popelka, Star Wars: Episode VII, Star Wars: Epizoda VII, Stráždi Galaxie, The Avengers: Age of Ultron, Tomorrowland, Zloba - Královna černé magie

Zloba (plakát) Ve včerejší tiskové zprávě společnost Disney potvrdila to, co je ze všemožných hledisek už nějakou dobu poměrně jasné. Došlo totiž k logickému prodloužení dlouhodobé spolupráce Disneyho s vedením kin IMAX, které neznamená nic jiného, než že nám na největším možném plátně budou naservírovány všechny níže potvrzené filmy studia Disney a též ty s nálepkou Marvel: Fáze 2.

Dohoda zatím obsahuje těchto šest filmů, ke kterým jsme doplnili stanovená data premiér v ČR:

  • Captain America: Návrat prvního Avengera (3. 4. 2014)
  • Zloba – Královna černé magie (29. 5. 2014)
  • Strážci Galaxie (31. 7. 2014)
  • The Avengers: Age of Ultron (30. 4. 2015)
  • Tomorrowland (21. 5. 2014)
  • Star Wars: Epizoda VII (17. 12. 2015)

Filmy, jež na seznamu v tuto chvíli chybí, jsou Popelka (19. 3. 2015) režiséra Kennetha Branagha a Ant-Man (30. 7. 2015) z dílny Edgara Wrighta. Aktuálně to ovšem nutně nemusí znamenat, že je v IMAXu neuvidíme, neboť do jejich uvedení stále zbývá poměrně dost času a jejich osud na velkém plátně tak ještě není zcela zpečetěn.

Všechny z výše zmíněných filmů by kromě IMAXů napříč Spojenými státy měly zamířit i do toho pražského na Floře. Již za dva týdny v něm se stoprocentní jistotou můžete vyrazit na film Captain America: Návrat prvního Avengera, k němuž byl nově zveřejněn IMAX exclusive plakát:

Captain America (IMAX poster)

Zveřejněná dohoda o releasu filmů v kinech IMAX nicméně ani u jednoho z titulů zatím neznamená to, že budou v IMAX formátu natočeny. Jediným potvrzeným filmem, který disponuje nativním 3D je Zloba – Královna černé magie. V případě pokračování Star Wars se pak snad brzy dozvíme více, neboť natáčet by se podle nejnovějších informací mělo už letos v květnu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Disney prodloužil spolupráci s kiny IMAX, na velkém ...

Vložil Jerguš Šintava (bez ověření), 1. Srpen 2014 - 9:48

Obrázek uživatele Jerguš Šintava

Samé novinky, nie je to tak zlé, ako keď predpovedali, že MARVEL aj STAR WARS s Lucas Arts padne, ak sa dostane pod Disney. Práve naopak. Star Wars má pokračovanie a Avengers tiež. Plus vyrobili Disney Infinity konzolovú hru, ktorá to všetko spája a dáva tomu celkom iný rozmer. Teším sa, čo vznikne nové. Nemuseli by totiž čerpať z už slávnych vecí, ale ľudia v MARVELI aj v LUCAS ARTS majú istotne čo povedať.