Digitální kabelová televize UPC zařazuje Eurosport HD

vydáno 22. 9. 2008 | autor UPC | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova | 5 komentářů

Tagy: Eurosport HD, Filmbox HD, Full HD, HBO HD, HD Ready, HDTV, National Geographic HD, set-top-box, UPC, Voom HD

UPC - logo nové

Fotbalové kvalifikace na mistrovství světa 2010, mistrovství světa v lyžování a další atraktivní sportovní události budou moci zákazníci digitální kabelové televize UPC sledovat v té nejvyšší možné kvalitě obrazu a zvuku. Společnost UPC totiž v souladu s přáním tisíců diváků aktuálně zařazuje do nabídky své digitální televize sportovní televizní kanál Eurosport HD.

UPC nyní nabízí pět televizních kanálů ve vysokém rozlišení: Eurosport HD, National Geographic HD, VOOM HD, HBO HD a Filmbox HD.

„UPC znovu prokazuje, že je lídrem v oblasti digitálního televizního vysílání ve vysokém rozlišení a že dokáže pružně reagovat na poptávku po špičkové technické a programové kvalitě. Eurosport HD, je toho dokonalým příkladem – spojuje v sobě obojí,“ říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „Sportovní fanoušci se mají na co těšit. Rozlišení televizního obrazu ve formátu HDTV je téměř pětkrát vyšší, než je současný standard digitálního vysílání, který je sám o sobě už tak vysoký. Zákazník se přitom nemusí, kromě zmáčknutí příslušného tlačítka na televizním ovladači, o nic dalšího starat . Vstoupit do digitálního HD televizního věku s UPC je totiž ta nejjednodušší cesta, která existuje.“

Laurent-Eric Le Lay, předseda skupiny Eurosport upozorňuje: „Sport ve vysokém rozlišení je naprosto velkolepý zážitek. Všem sportovním fanouškům přináší zcela nový rozměr při sledování sportovních přenosů, obzvláště těch které jsou vysílány živě. Pro Eurosport jako nejrozšířenější sportovní televizní kanál v Evropě a specialistu na živé vysílání velkých mezinárodních sportovních událostí je přirozeným krokem obohatit televizní nabídku o vysílání ve vysokém rozlišení. Eurosport nabídne tolik programů natočených v původním HD rozlišení, kolik bude jen možné a tento podíl se bude neustále navyšovat. Společně s Eurosportem 2, Eurosportnews a naší online sítí webových stránek Eurosportu je Eurosport HD opravdu na špičce naší multimediální nabídky.“

Eurosport HD - logo

Eurosport HD je v digitální kabelové televizi zařazen do nabídky Standard, která je automaticky obsažena i ve vyšší nabídce Supreme. Cena za nabídky se přitom nemění. Zákazník UPC, který si již pořídil digitální HD přijímač od UPC pro příjem HD programů, tak může sledovat Eurosport HD zcela zdarma.

Program Eurosport HD je totožný s programem televizního kanálu Eurosport a liší se pouze vysokým rozlišením obrazu a zvuku. Kromě Finále světového atletického poháru a fotbalových kvalifikací na mistrovství světa 2010 Eurosport HD v tomto roce mimo jiné nabídne i přenosy z mistrovství světa v lyžování či UEFA Champions Leaguage.

Potřebný přijímač (set top box) a karta pro digitální televizní příjem jsou automatickou součástí televizních kabelových služeb UPC. Set top box pro HD příjem pak UPC propůjčuje svým zákazníkům za pravidelný měsíční poplatek. Společnost upozorňuje, že k příjmu programů v HD kvalitě je potřeba vhodný televizní přijímač, který má funkce Full HD nebo HD Ready.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Digitální kabelová televize UPC zařazuje Eurosport HD

Vložil Davidus (bez ověření), 22. Září 2008 - 19:45

Obrázek uživatele Davidus

No Eurosport HD je fakt parada, opravdu se v nabidce UPC objevil…ovšem na programové pozici VOOM HD, který je tímto nedostupný a aktuálně není v programové nabídce nabízen.

Re: Digitální kabelová televize UPC zařazuje Eurosport HD

Vložil Anonym (bez ověření), 22. Září 2008 - 20:40

Obrázek uživatele Anonym

stačí si si znova aktualizovat programy.

Re: Digitální kabelová televize UPC zařazuje Eurosport HD

Vložil Pavero (bez ověření), 23. Září 2008 - 21:52

Obrázek uživatele Pavero

V jakém rozlišení je šířen signál Eurosportu HD, jde o FULL HD, tedy 1920×1080 px?

Re: Digitální kabelová televize UPC zařazuje Eurosport HD

Vložil d.f.h, 23. Září 2008 - 22:51

Obrázek uživatele d.f.h

Dle mého 1080i, ale nevím. Možná je to 1080p. Zákaznická linka UPC bude třeba vědět víc :-)

Re: Digitální kabelová televize UPC zařazuje Eurosport HD

Vložil Davidus (bez ověření), 24. Září 2008 - 14:06

Obrázek uživatele Davidus

Ano, je to v 1080i