Digitální HD Ready rekordér Philips DSR 8111/53 v nabídce UPC Direct

vydáno 9. 4. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova

Tagy: Animal Planet, AXN, Cinemax, Discovery Channel, DVD, DVR, EPG, film, Hallmark, HBO, HD Ready, HDMI, HDTV, MGM, National Geographic, Philips, rekordér, satelit, Spektrum, Time Shift, Travel Channel, tuner, UPC, UPC Direct, Viasat Explorer, Viasat History

Společnost UPC Česká republika začala od 8. dubna 2008 nabízet všem zákazníkům digitální satelitní televize UPC Direct novou převratnou novinku – DVR HD Ready přijímač. Výrazně tak rozšiřuje výhody digitálního satelitního příjmu prostřednictvím UPC, který nabízí přes sto televizních programů a který využívá na 130000 českých domácností.

UPC - logo nové

„DVR HD Ready přijímač pro digitální satelitní vysílání je po startu digitální kabelové televize, zavedení DVR kabelové televizní služby a kabelového televizního vysílání v systému vysokého rozlišení (HD) dalším příspěvkem UPC procesu digitalizace v České republice. Nový přijímač se lehce a jednoduše ovládá, přičemž nabízí výhody spojené s vyšší úrovní zákaznického komfortu. UPC jako jediná společnost v České republice průběžně otvírá a zpřístupňuje digitální svět skutečně pro každého,“ konstatuje generální ředitel společnosti Václav Bartoň a dodává: „Nevymlouváme se a planě nediskutujeme, ale konáme.“

Hlavní technické výhody DVR HD Ready přijímače

DVR (Digital Video Recording) přijímače mají vestavěný pevný disk o kapacitě 160 GB. To umožňuje nahrát a uložit například 60 celovečerních filmů nebo 50 fotbalových utkání. Z uživatelského hlediska je DVR atraktivní i v dalších směrech: díky dvojici přijímacího zařízení (tunerů) umožňuje – na rozdíl od klasického digitálního set top boxu nebo DVD rekordéru – nahrávat jiný pořad, než je právě ten, který divák aktuálně sleduje. Nový DVR přijímač je navíc HD Ready. To znamená, že divák má příležitost sledovat všechny programy vysílané ve vysokém rozlišení (High Definition).

Atraktivita DVR HD Ready přijímače je rovněž znásobena zcela novou funkcí Time-Shift, dočasným ukládáním živého vysílání. To v praxi znamená, že po stisknutí tlačítka Pause na ovladači lze odejít od sledování napínavého filmu a vyřídit si například nezbytné telefony. Po stisknutí tlačítka Play pak lze sledovat film opět „živě“ od okamžiku, kdy byl přerušen.

Jednoduché ovládání – DVR jako služba skutečně pro každého

Mezi další výhody DVR HD Ready přijímače patří EPG – programový průvodce na čtyři dni, OSD – zobrazování veškerých informací na televizní obrazovce (odpadá listování v teletextu), nahrávání v maximální kvalitě, tedy bez další komprimace obrazu a zvuku, dostatek výstupů pro připojení dalších zařízení (např. 1× HDMI výstup, 2× výstup scart, A/V výstup a 2 digitální audio výstupy), nahrávaní hudby z digitálního příjmu a další funkce, které byly donedávna charakteristické pouze pro DVD rekordéry.

Na rozdíl od nich je však výběr pořadů a jejich nahrávaní pomocí DVR lehčí. Odpadá složité nastavování času a dne – stačí si pomocí jednoho tlačítka pouze označit název či názvy pořadů v elektronickém průvodci a DVR se postará o ostatní. Pak stačí jen tlačítko znovu stisknout a sledovat vybrané pořady. Divák si například může jednoduše označit vše, co chce vidět z programové nabídky na další čtyři dni a pak v klidu shlédnout vše, co se vejde do pětašedesáti hodin a co by mu jinak uniklo. Nahrané pořady najde v paměti DVR seřazené podle data pořízení.

DVR HD Ready přijímač (Philips DSR 8111/53), který při instalaci může nahradit stávající digitální set top box, pronajímá UPC Broadband za měsíční poplatek 150 Kč včetně DPH. Standardní instalace (do 1500 Kč) je zdarma. Společnost upozorňuje, že může za přijímač vybírat jednorázovou vratnou zálohu 1300 Kč a že instalaci musí provést autorizovaný technik.

Informace o UPC Direct

UPC Direct je satelitní digitální televize, která nabízí na 150 televizních programů všech žánrů a více než 50 rozhlasových stanic. Ve srovnání s klasickým příjmem televizního signálu nabízí mnoho předností a výhod, například elektronický programový průvodce, výběr jazykové verze, rodičovský zámek a podobně.

UPC Direct umožňuje přístup téměř ke všem českým televizním kanálům a k desítkám neustále se rozšiřujících česky dabovaných programů. Do nabídky digitální satelitní televize UPC Direct, která je bez výjimky dostupná na celém území ČR, patří televizní filmové stanice jako MGM, Film+, Hallmark, AXN, HBO a Cinemax, dokumentární National Geographic, Spektrum, Animal Planet, Discovery Channel, Travel Channel, Viasat Explorer a Viasat History, žánrové TV Paprika, TV Deko, Zone Reality, sportovní jako Sport1, dětských televizních stanic.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře