Devět krásných žen na krásném Blu-ray disku

vydáno 18. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 8 1/2, BD-Live, Blu-ray, Chicago, DTS-HD Master Audio, film, Gejša, Memoirs of a Geisha, MovieIQ, MPEG-4 AVC, Nine, Sony Pictures

Nine (2009)

Novátorský, cenami ověnčený muzikál inspirovaný filmovým prostředím – Nine (FDb.cz) nám na plátně představí vizuálně dokonalý příběh světového umělce v době jeho životní krize. Film režíroval Rob Marshall, který byl nominován na Oscara a který tak úžasně zpracoval muzikál Chicago nebo romantické drama Gejša.

Vše začalo oscarovým filmem slavného italského režiséra Federica Felliniho 8 1/2. Jde vlastně o odvážný surrealistický příběh o kreativní krizi, který se stal jedním z nejlepších filmů všech dob. Tento film plný nostalgie, fantazie, snů, vzpomínek, humoru i démonů se stal prvním filmem, který ukázal, jaké to doopravdy je když se člověk zmítá v čirém zoufalství moderní doby.

Z muzikálu Nine se po jeho premiéře 2. května 1982 stal přes noc doslova megahit. V režii Tommyho Tunea dostal Nine do vínku úžasnou kombinaci hlavní mužské role obklopené 24 ženami v rolích vedlejších, které prezentovaly každý aspekt ženské síly a krásy. Muzikál měl celkem 729 repríz a stal se tahákem sezóny, když získal i pět cen Tony Awards.

Dílu Nine byla ale předurčena ještě jedna transformace a to další přerod na filmová plátna. Myšlenka se zrodila v hlavách Roba Marshalla a Harveyho Weinsteina když hledali nový projekt poté, co dokončili filmový muzikál Chicago, který získal 6 Oscarů. Film Nine, podle některých nejvíce sexy snímek roku 2009, sice vstoupil do našich kin teprve začátkem března, už v květnu si ho ale budeme moct vychutnat ve vysokém rozlišení.

Sony Pictures připravuje Blu-ray vydání pro region A (USA) na 4. května s obvyklými technickými parametry – dvouvrstvý 50 GB disk, MPEG-4 AVC video, DTS-HD Master Audio 5.1 audio. Mezi bonusy najdeme komentář režiséra a producenta, krátké dokumenty, tři hudební videa, exkluzivně pouze na Blu-ray dokumenty Sophia Loren Remembers Cinecitta Studios, Screen Actors Guild Q&A a BD-Live funkcionalitu MovieIQ.

Dobrou zprávou je, že studio Sony svá Blu-ray vydání nikdy regionálně nekóduje, americká edice tedy půjde bez problémů přehrát i u nás v regionu B. S případnou českou jazykovou výbavou ale můžeme teoreticky počítat jedině na některé z mutací evropského vydání, které zatím nebylo ohlášeno.

Nine (2009)

Muzikál, který si nemůžete nechat ujít!

Po úspěšném oscarovém muzikálu Chicago se režisér Rob Marshall pouští do další velkolepé podívané. Excelentní taneční čísla a superhvězdná herecká sestava dominují této filmové verzi proslulého brodwayského muzikálu Nine.

Nine (2009)

Film nás zavede do italských Benátek, kde se režisér Guido Contini (Daniel Day Lewis) snaží dokončit svůj film. Čerstvému čtyřicátníkovi ale kazí radost nastupující krize středního věku a hlavně nedostatek inspirace. Navíc podléhá vlivu mnoha žen, které ho obklopují. Matky (Sophie Loren), manželky (Marion Cotillard), milenky (Penélope Cruz), celoživotní múzy (Nicole Kidman), kostýmní výtvarnice (Judy Dench), módní redaktorky (Kate Hudson)…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře