Danny Elfman a Tim Burton v Praze uvedou koncert filmové hudby

vydáno 21. 1. 2014 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: Batman, Beetlejuice, Danny Efman, Dobrý Will Hunting, Frankenweenie: Domácí mazlíček., Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Muži v černém, Obecní dům, Ospalá díra, Planeta opic, Smetanova síň, Smetanova síň Obecního domu, Střihoruký Edward, Tim Burton, Tim Burton a jeho svět, Velká ryba, Wanted

O tom, že se do Prahy chystá výstava Tim Burton a jeho svět, jsme Vás již informovali. Není to ovšem vše, co naše stověžaté hlavní město čeká. Již 25. března se ve Smetanově síni Obecního domu uskuteční koncert filmové hudby Dannyho Elfmana, dvorního skladatele Tima Burtona.

Danny Elfman a Tim Burton spolu pracují už neuvěřitelných 27 let, a to od režisérova prvního celovečerního filmu Pee-Weeho velké dobrodružství. Elfman ovšem neskládá hudbu jen pro Burtona. Jeho záběr je vskutku široký a jeho jméno můžete najít i pod filmy jako jsou Muži v černém, Dobrý Will Hunting či Wanted. Celkem čtyřikrát byl též nominovaný na Oscara.

Pee-Wee

Aby toho nebylo málo, hlavní zprávou je především to, že Danny Elfman společně s Timem Burtonem koncert osobně zahájí. Na programu poté budou hudební ukázky z filmů Beetlejuice, Batman, Střihoruký Edward, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Velká ryba, Ospalá díra, Planeta opic, Karlík a továrna na čokoládu a Frankenweenie: Domácí mazlíček. Audio zážitek by měly doplnit vizuální projekce skic a storyboardů k filmům. Koncert zahraje Český národní symfonický orchestr.

Vstupenky jsou v prodeji od úterý 21. ledna a jejich cena se pohybuje v rozmezí 900 až 2500 korun. Koupit se dají například právě na pokladně Obecního domu, a to denně od 10 do 20 hodin. Pro bližší informace navštivte web Českého národního symfonického orchestru.

Frankenweenie

Spolu s blížícím se datem výstavy Tim Burton a jeho svět pořadatelé též na Facebooku pomalu „odtajňují“ informace o jejím konání. V kombinaci s opravdu tajuplným přístupem organizátorů tak aktuálně známe alespoň ceny vstupného, přičemž se zatím počítá s tím, že vstupenky budou k dostání v místě konání, tedy v Domě U kamenného zvonu:

Dospělé – 190 Kč

Snížené – 130 Kč (určeno pro děti 6–15 let, studenty do 26 let po předložení průkazu, seniory nad 65 let, ZTP a novináře po předložení průkazu)

Rodinné – 490 Kč (max. 2 dospělé osoby a max. 3 děti do 18 let)

Skupinové nad 10 osob – jeden vstup za 150 Kč

Držitelé Opencard sleva 10 % z plného vstupného

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Danny Elfman a Tim Burton v Praze uvedou koncert ...

Vložil Karbous (bez ověření), 23. Leden 2014 - 1:02

Obrázek uživatele Karbous

Uf, 2500,– Kč je sice pálka, ale neodolal jsem. Pro všechny váhavé – pospěšte si, už je skoro vyprodáno!