Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

vydáno 27. 8. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 7 komentářů

Tagy: 3D, film, Hvězdné války, Klony útočí, Nová naděje, Pomsta Sithů, Star Wars, Star Wars Saga

Star Wars 3D

Když na začátku roku do kin vstupovala ke příležitosti obnovené premiéry Skrytá hrozba, plán byl jasný: Dalších dílů konvertovaných do 3D se dočkáme vždy po roce. To by znamenalo, že Klony útočí dorazí na začátku roku 2013, Pomsta Sithů na začátku roku 2014, Nová naděje v roce 2015 a tak dále. Jinými slovy, na dvě nejlepší epizody bychom čekali zatraceně dlouho.

Navíc tu byla podmínka, že se konverze do sterea musí u každého dílu zaplatit. 3D Skrytá hrozba v Americe vydělala solidních $44 milionů (celosvětově pak přes sto), což Lucasfilmu stačí. Díky tomu teď padlo oficiální potvrzení, že se obnovené kinopremiéry dočká i Epizoda II – Klony útočí. To ale není všechno. Potvrzena byla rovnou Epizoda III – Pomsta Sithů a aby toho nebylo málo, oba filmy ve 3D dorazí do kin jen krátce po sobě.

Star Wars 3D

Celosvětová 3D premiéra Klony útočí je stanovena na 20. září 2013, k Pomstě Sithů pak dojde o pouhé tři týdny později, 11. října.

Proč se Lucasfilm rozhodl změnit strategii, můžeme jen hádat. Možná proto, že chce na konci roku 2013 představit seriál, který se připravuje už dlouhé roky a který se odehrává mezi novou a starou trilogií. Možná proto, že na sebe druhá a třetí epizoda úzce navazují. My ale doufáme, že si Lucasfilm prostě jen rozmyslel re-releasový model a původní trilogie se tak dočkáme nejen podstatně dříve, ale také v podstatně kratších prodlevách. Copak by nebylo skvělé, kdybyste si na konci roku 2014 mohli každý měsíc skočit na jednu epizodu Hvězdných válek? Odpovíme si za vás: Bylo.

A co konverze samotná? Když jsme recenzovali 3D verzi Skryté hrozby, psali jsme: Na Skryté hrozbě je více než na jakékoliv dosud známé konverzi citelné, že film nebyl ve 3D natočený, ba co více: že materiál pro 3D konverzi vůbec není vhodný.

Star Wars 3D

Přesvědčit se o tom můžete na Blu-ray screenshotech v našem profilu filmu. Když se ale podíváte, jak na Blu-ray vypadají Klony útočí a Pomsta Sithů, dojdete k přesně opačnému závěru. Tyhle dvě epizody jsou díky kvalitě digitálního záznamu pro 3D konverzi jak stvořené. Bude to jiná 3D káva.

Těšíte se na obnovené premiéry dalších dílů? Dáte Star Wars ve 3D ještě jednu šanci? A na které epizody se v kinech těšíte nejvíce?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil Bohouš (bez ověření), 27. Srpen 2012 - 13:38

Obrázek uživatele Bohouš

Hlavně ne ten příšernej dabing co předvedla Nova

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil th0ca (bez ověření), 27. Srpen 2012 - 16:15

Obrázek uživatele th0ca

typuju ze tam bude dabing z blucek, tzn taky prisernej… si nevyberes

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil Asan (bez ověření), 27. Srpen 2012 - 16:28

Obrázek uživatele Asan

řeknu vám že ten novy dabing je největši sra.ka jakou jsem kdy v životě slyšel, něco tak odpornyho jsem nezažil už dlouho, blučka vlastním a nikdy NIKDY si to nepustim v češtině!!!

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Srpen 2012 - 17:53

Obrázek uživatele Anonym

Bohouši, vyjimečně za ten dabing nemůže jen Nova. Oni chtěli samozřejmě co nejvyšší kvalitu, tak hrábli po BR verzi, kde tenhle dabing už je. BTW, kdo si u epizody I všiml těch přidanejch scén, ve kterých jsou úplně jiní dabéři :D

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil vojta (bez ověření), 27. Srpen 2012 - 20:11

Obrázek uživatele vojta

Hele a jak jako budou ty starý epizody vypadat ve třech dé? To je materiál vhodnej nebo nevhodnej ke konverzi?

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil th0ca (bez ověření), 28. Srpen 2012 - 10:52

Obrázek uživatele th0ca

jak znam lucase, tak ten tam to 3D namlati i kdyby to byl nemej film.

Re: Dalších dílů Star Wars ve 3D se dočkáme dříve!

Vložil Zmítač (bez ověření), 29. Srpen 2012 - 1:43

Obrázek uživatele Zmítač

Nechci vám do toho kecat, ale k nové trilogii existuje pouze jeden dabing, který byl jak v kindech, tak na BD a stejně tak i na nově. Pouze ke straé trilogii existují tři verze dabingu, přičemž nejlepší je ten prostřední a nejhorší ten poslední, určený na BD.