Další Blu-ray přehrávače na veletrhu IFA 2007

vydáno 4. 9. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: BDP-LX70A, Blu-ray, DLNA, Funai, HDMI, HDMI-CEC, IFA 2007, Loewe, Loewe BluTech Vision, Pioneer, přehrávač

Příval novinek z berlínského veletrhu spořební elektroniky IFA 2007 neustává. Nové HD DVD přehrávače už představily firmy Toshiba, Onkyo a Venturer, konkurence předvedla Blu-ray přehrávače Philips, Sony, Sharp, Daewoo a Samsung a teď jsou tu další tři „modré“ novinky. Jedna z nich je sice zatím ve stádiu prototypu a další přehrávač zase vypadá jako ze sci-fi filmu, každopádně je ale vidět, že svůj HD přehrávač chce mít na předvánočním trhu snad každý výrobce.

Pioneer BDP-LX70A

Pioneer BDP-LX70A

Tento přehrávač má nahradit úspěšný model BDP-LX70 ze začátku letošního roku. Oproti němu nabídne hlavně HDMI 1.3, což znamená především bistream audio výstup pro Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio. Video výstup 1080p/24 nazývá Pioneer master quality a není daleko od pravdy – v tomto módu totiž může divák vidět film přesne tak, jak ho jeho tvůrce natočil (tedy s frekvencí 24 snímků za vteřinu). HDMI CEC (možnost ovládání více přístrojů pomocí HDMI) je u nově uváděných přehrávačů samozřejmostí. Mezi velmi zajímavou vlastnost patří kompatibilita se standardem DLNA (Digital Living Network Alliance) – přehrávač dokáže přehrávat po síti (je vybavený ethernetovou zásuvkou) nebo z datového DVD následující multimediální formáty:

  • video MPEG a WMA
  • audio MP3, WMA a WAV
  • obrázky JPEG, PNG a GIF

Cena nebyla oznámena, uvedení na trh je v plánu na říjen.

Loewe BluTech Vision

Loewe BluTech Vision

Výrobky této německé společnosti jsou známé a oblíbené hlavně u příznivců high-end parametrů, vzhledu a ceny. Loewe vidí Blu-ray jako nástupce DVD a rozhodla se ho plně podporovat, prvním krokem je právě Blu-ray přehrávač Loewe BluTech Vision. Na první pohled zaujme velmi minimalistickým vzhledem, kdy není na první pohled vůbec jasné, kudy se vkládají disky nebo kde (a jestli vůbec) má přístroj stavový displej a ovládací prvky. Co se týče technických parametrů, tak těch zatím nebylo zveřejněno mnoho: video výstup 1080p/24, audio 7.1, podpora Dolby TrueHD a DTS-HD, HDMI 1.3. Přehrávač bude ve dvou barvách (stříbrný chrom a antracit) dostupný v říjnu, cena nebyla oznámena.

Funai ?

Blu-ray přehrávač Funai - prototyp

K dispozici je pouze tato jediná fotografie, jednoznačně se jedná o prototyp. Japonská firma Funai vyrábí pro Wal-Mart (Duraband), Best Buy (Insignia), Circuit City (Pye), Emerson, Sylvania, Symphonic a další „značky“ (tzv. off-brand), čili by se mohlo jednat o první opravdu levný Blu-ray přehrávač, určený pro nejširší masy. Zajímavostí je v této souvislosti logo technologie WHDI (Wireless Uncompressed HDTV), což je technologie společnosti Amimon, sloužící k bezdrátovému přenosu HD audio a video signálu (720p a 1080i, se zdvojením čipové sady i kýžených 1080p). Nebyly zveřejněny absolutně žádné podrobnosti.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2007 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře