Čínská čtvrť a nový Polanski míří na Blu-ray

vydáno 10. 1. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Bůh masakru, Carnage, Chinatown, Čínská čtvrť

Roman Polanski to z hlediska osobního života neměl v posledních letech snadné, pokud se ale komentářům na toto téma vyhneme, faktem zůstane, že se jedná o špičkového filmaře, který dal světu několik zásadních filmových děl a který výborné filmy stále točí. Důkazem budiž Bůh masakru (Carnage), konverzační novinka, kterou do tuzemských kin na konci ledna uvede H.C.E. a která, jak už si začínáme zvykat, chvíli na to ve Spojených státech vyjde na Blu-ray.

Konkrétně se komediální drama s Kate Winslet, Jodie Foster, Johnem C. Reillym a Christophem Waltzem v hlavních rolích chystá na Blučko 20. března (jak to bude s tuzemskou edicí a jestli vůbec spatří světlo světa, si zatím netroufáme odhadovat). Film, za který Polanski získal Zlatého lva v Benátkách a za jehož hlavní role jsou obě herečky nominovány na Zlatý glóbus, samozřejmě vyjde ve FullHD a s nekomprimovaným vysokodefiničním zvukem, jak bude vypadat bonusová výbava, však zatím není známo.

Čínská čtvrť (Blu-ray)To samé platí i o o pár dní vzdálenější, ale pro většinu filmových fanoušků pravděpodobně podstatně zásadnější Blu-ray edici, a sice o HD releasu legendární Čínské čtvrti. Tu Paramount v předběžném oznámení slíbil americkým prodejcům na 3. dubna a zatím není důvod myslet si, že by měla v Česku vyjít nějak znatelně později.

Detektivní klasika s Jackem Nicholsonem v hlavní roli získala svého času Oscara za původní scénář, který se později stal učebnicovým příkladem scenáristiky (Syd Field o něj opírá většinu své knihy Jak napsat dobrý scénář). Pocta filmovému noir, ve které se Nicholsonova postava soukromého detektiva zaplete při vyšetřování vraždy s femme fatale a s vodním baronem, pričemž mu na konec samozřejmě půjde o život, je naprostou povinností nejen pro ty, kteří jí viděli, ale především pro ty majitele Blu-ray přehrávačů, kteří se s Polanskiho klasikou ještě nesetkali.

Dá se předpokládat, že se Čínská čtvrť dožije při příležitosti své oficiální vysokodefiniční premiéry (vynecháme-li HDTV, ve které už se film objevil) kompletního remasteringu a snad i řádné bonusové výbavy.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře