Černej dynamit na modrým disku

vydáno 25. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Black Dynamite, Blu-ray, Černej Dynamit, DTS-HD Master Audio, film, MovieIQ, MPEG-4 AVC, Shaft, Sony Pictures, Sweet Sweetback's Baadassss Song

Černej Dynamit (Black Dynamite, 2009)

Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders (Špinavý kšefty / Zlodějíčci) poctu žánru, která je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů sedmdesátých let Shaft nebo Sweet Sweetback's Baadassss Song nic neříkají.

V hlavní roli akční komedie Černej Dynamit (Black Dynamite, FDb.cz), jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu nezávislých filmů Sundance, se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White (sic!).

Pár příkladů za všechny – pro navození autenticity (blaxploitation filmy byly ve všech směrech velmi laciné) například tvůrci ponechávají mikrofon v záběru, herci se dívají do kamery a nákladně působící záběry (vybuchující auta, helikoptéra) jsou ve skutečnosti vystříhané scény ze starých filmů. Ostatně posuďte sami:

Takový snímek bude ve vysokém rozlišení jistě zážitek. Na Blu-ray ho pro region A (USA) připravuje Sony Pictures, vychází 2. února příštího roku. Technické specifikace ještě nejsou známy, bezpochyby se ale bude jednat o studiový standard (MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk). Bonusy jsou také docela obvyklé: audiokomentář, vynechané a alternativní scény, dokumenty (The '70s: Back in Action, Lighting the Fuse, The Comic-Con Experience), MovieIQ a BD-Live funkcionalita.

Sony Pictures své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americké vydání si tedy budeme moct bez problémů přehrát i v našem regionu B. Česká jazyková výbava na něm ale stoprocentně nebude a kdyby se objevila na některé z mutací evropského vydání (které dosud nebylo oznámeno), jednalo by se v pravém slova smyslu o zázrak.

Černej Dynamit (Black Dynamite, 2009)

Černej Dynamit / Black Dynamite (2009)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře