Bose uvádí soundbar rozšiřitelný až na 5.1 prostorový zvuk

vydáno 26. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio | 1 komentář

Tagy: Bose SoundTouch 300, multiroom, reproduktory, soundbar

Soundbary se staly populárním řešením zvuku pro televize. Se svým modelem SoundTouch 300 chce Bose mířit jak na zvuk z TV, tak na hudbu. Zařízení je rozšiřitelné až na 5.1kanálový prostorový zvuk společně s bezdrátovými zadními reproduktory a subwooferem.

Mít v nabídce alespoň jeden soundbar je pro každého výrobce audio řešení v dnešní době asi nutnost. V posledních letech jsme se setkali také s integrací nových prvků, jako je Bluetooth, Wi-Fi a dokonce technologie Dolby Atmos.

Soundbar značky Bose má 98 centimetrů na délku a lze jej připojit k televizi s využitím HDMI a ARC (Audio Return Channel). Bose dodává, že soundbar má „4K průtok“ přes HDMI, což znamená, že přes soundbar může procházet 4K video signál, aniž by v rámci downscalingu „skočil“ do HD.

Zařízení má integrované technologie Wi-Fi a Bluetooth s NFC, takže na něj můžete streamovat hudbu ze služeb, jako je Spotify nebo Pandora. Kromě středového reproduktoru má také integrované boční reproduktory (levý/pravý), či basový port. Optimalizace zvuku právě pro váš obývák probíhá formou kalibrace.

Jak již bylo řečeno, lze soundbar doplnit i dalšími reproduktory až na 5.1kanálový zvuk. Kompatibilní zadní (bezdrátové) reproduktory nesou název „Virtually Invisible 300,“ subwoofer pak „Acoustimass 300.“ Kromě toho lze soundbar integrovat do multiroom systému Bose.

Nové produkty od Bose se na trh dostanou v říjnu 2016. Soundbar SoundTouch 300 se bude prodávat za 700 USD (17 tisíc korun), stejnou částku má stát i subwoofer, bezdrátové zadní reproduktory pak budou za 300 USD (7 300 Kč).

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Bose uvádí soundbar rozšiřitelný až na 5.1 ...

Vložil jamsmalik (bez ověření), 22. Listopad 2018 - 12:41

Obrázek uživatele jamsmalik

Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks!. new technologies