Blu-ray vítězí v Evropě poměrem 4:1

vydáno 1. 10. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, Blu-ray Disc Association, Eiv, HD DVD, IFA 2007, prodej, Sony, Studio Canal, Universum Film, válka formátů

Podle posledního průzkumu Blu-ray Disc Association je Evropa velmi nakloněna Blu-ray technologii. Mezi výrobci je Blu-ray stále populárnější a proti konkurenčnímu formátu HD DVD mluví například i statistiky prodeje filmových disků ve Velké Británii – tam totiž Blu-ray tvoří 80 % ze všech prodaných HD filmů.

Také se zvyšuje počet Blu-ray přehrávačů dostupných na trhu, velké množství novinek bylo například představeno na nedávném veletrhu spotřební elektroniky IFA 2007 v Berlíně. K Blu-ray se obracejí i evropští nezávislí filmoví distributoři, své první tituly uvedou ještě do konce roku například studia Universum Film (Německo), Studio Canal (Francie) a EiV (Velká Británie).

Podle zástupců společností zainteresovaných v Blu-ray formátu (tedy především Sony) jsou pro další rychlý rozvoj zapotřebí především stolní rekordéry a zapisovací mechaniky do PC. Na tomto poli se ale očekává velký boom v nejbližší době.

Pro ilustraci odhadovaný poměr Blu-ray vs. HD DVD v různých teritoriích:

  • USA 60:40
  • Evropa 80:20
  • Austrálie 90:10
  • Japonsko 94:6

Vypadá to, že se spotřebitelé zatím rozhodují zcela jasně. Samozřejmě ale ještě není vůbec o ničem rozhodnuto, podle nejnovějších studií bude takzvaná válka formátů pokračovat ještě minimálně dalších 18 měsíců.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře