Blu-ray v Japonsku vítězí nad HD DVD

vydáno 5. 10. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, CEATEC Japan 2007, Fujitsu, Panasonic, Paramount, prodej, Universal, válka formátů

Nedávno se objevila zpráva o vítězném tažení Blu-ray Evropou. Na výstavě CEATEC 2007, právě probíhající v japonské Chibě, teď byla zveřejněna podobná studie, komentující stav na tamním trhu. Možná to bude znít zaujatě, ale je to prostě tak – Blu-ray vítězí i v Japonsku!

Blu-ray vs. HD DVD v Japonsku - 9:1

Z grafu je patrné, že poměr prodeje Blu-ray vs. HD DHD se opravdu pohybuje někde kolem 9:1 (neoficiální odhady byly velkorysých 94:6). Co už vidět není, to jsou žebříčky prodaných HD filmů – v TOP 10 není jediný HD DVD titul a to je možná ještě výmluvnější.

Dále bylo poukazováno na stále sílící hardwarovou podporu Blu-ray ze strany výrobců elektroniky, což se o HD DVD v Japonsku opět říct nedá. Například Fujitsu tady dokonce přestalo podporovat svoje notebooky s HD DVD. Z nejčerstvějších Blu-ray „pozitivních“ novinek lze naopak jmenovat tři nové Blu-ray rekordéry Panasonic, představené začátkem týdne taktéž na výstavě CEATEC 2007.

V této souvislosti bude zajímavé sledovat, jak se k vzniklé situaci postaví studia Paramount a Universal, která jako jediná vydávají své tituly pouze na HD DVD. Na japonském trhu se jim jak vidno moc dařit nebude, ovšem kdyby došlo ke změně strategie a některé jejich filmy se zde objevily i na Blu-ray, mohly by to být dvě mouchy jednou ranou – Japonsko je totiž ve stejném regionu (A) jako Amerika, kde by byla Blu-ray vydání filmů těchto dvou studií jistě přivítána neméně nadšeně.

Článek je součástí série, informující o akci CEATEC 2007 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře