Blu-ray tituly pro 19. týden (7. - 13. května 2007)

vydáno 6. 5. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, film, Slzy slunce, Ultraviolet, Velká ryba

V dalším pokračování pravideního nedělního seriálu si opět krátce představíme tři Blu-ray tituly, které v nadcházejícím týdnu na náš trh uvede společnost Bonton. Tentokrát se můžeme těši na filmy Slzy slunce, Ultraviolet a Velká ryba.

Všechny u nás oficiálně distribuované filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat.

Slzy slunce

Slzy slunce (Tears Of The Sun, 2003) (Blu-ray)

Český název: Slzy slunce

Originální název: Tears Of The Sun

Rok výroby: 2003

Žánr: Drama / Akční / Thriller

Délka: 121 minut (2:01)

Režie: Antoine Fuqua

Hrají: Bruce Willis, Monica Bellucci, Eamonn Walker, Johnny Messner, Nick Chinlund

Studio: Sony Pictures

Když padne demokratický režim v Nigérii a moci se chopí bezohledný vojenský diktátor, dostane ostřílený veterán námořní pěchoty A. K. Waters (Bruce Willis) zdánlivě rutinní úkol – zachránit ze země členku organizace Doktoři bez hranic Dr. Lenu Kendricks (Monica Belluci), která se stará o oběti zuřící občanské války v odlehlé vesnici. Když ale Waters se svou jednotkou na místo dorazí, lékařka je ochotna opustit vesnici pouze pod podmínkou, že se Watersovi muži postarají o převoz vesničanů na blízkou hranici. Pokud by byli zanecháni napospas osudu, brzy by padli za oběť početné armádě rebelů.

Waters podléhá přísnému velení svého nadřízeného důstojníka, kapitána Billa Rhodese (Tom Skerritt), na jehož rozkaz nesmí do vojenského konfliktu nijak zasahovat. Když se ale spolu se svými muži stane přímým svědkem brutálního jednání rebelů, získá si jej Dr. Kendricks na svou stranu. Vojáci jsou ochotni vystavit se nejvyššímu riziku a doprovodit vesničany skrze hustou džungli. Během následného přesunu je však Watersův tým, složený z expertů na nepozorovaný pohyb a kamufláž, urputně pronásledován armádou rebelů. Brzy se ukáže, že objektem jejich zájmu je jeden z uprchlíků – jediný přeživší člen rodiny, která před převratem vládla Nigérii. Waters a jeho malá skupina vojáků stojí před nelehkým rozhodnutím, zda je život jednoho muže cennější než životy jich samotných a ostatních uprchlíků, jejichž záchranu považují za svou morální povinnost.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Ultraviolet

Ultraviolet (2006) (Blu-ray)

Český název: Ultraviolet

Originální název: Ultraviolet

Rok výroby: 2006

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller / Horor

Délka: 87 minut (1:27)

Režie: Kurt Wimmer

Hrají: Milla Jovovich, Cameron Bright, Nick Chinlund, William Fichtner, Theodore Thomas

Studio: Sony Pictures

Milla Jovovich (Resident Evil, Pátý element) hraje hlavní roli v příběhu z budoucnosti o ženě zapletené do občanské války mezi vládou a subkulturou lidí pozměněných nákazou, díky níž jsou tito jedinci rychlejší, silnější a inteligentnější. Aby zachránila malého chlapce, který byl odsouzen k smrti, musí odstranit lidskou vládu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Velká ryba

Velká ryba (Big Fish, 2003) (Blu-ray)

Český název: Velká ryba

Originální název: Big Fish

Rok výroby: 2003

Žánr: Drama / Fantasy / Komedie / Dobrodružný

Délka: 125 minut (2:05)

Režie: Tim Burton

Hrají: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter

Studio: Sony Pictures

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti.

Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr – tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, samozřejmě mají českou podporu, a to ve formě českých titulků (vždy) nebo dabingu (zatím minimálně). Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře