Blu-ray střípky #1: Od Bruce Lee k remasterovanému Sekalovi

vydáno 3. 11. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa

Tagy: Argo, Blu-ray, Bruce Lee, film, Hobbit, Hobit, Je třeba zabít Sekala, Riddick, střípky

Protože týden je příliš krátký a nám se čas od času nedaří nacpat na HDmag vše, co bychom chtěli, vracíme do hry oblíbený seriál „střípků“. Pamětníci si jistě vzpomenou, že vznikaly pod označením „High-Def střípky“, v nichž se připomínaly drobné zprávy z technického sektoru. Tito čtenáři nemusí smutnit, i tyto střípky se vrátí a budou se s „Blu-ray střípky“, které se budou zabývat zajímavými ohlášeními z filmové části trhu, pravidelně střídat. A co nás čeká dnes? Průlet pikantnostmi z českých i zahraničních luhů.

Pokažený Bruce Lee

Když v létě na americkém trhu s velkou pompou vyšla kolekce filmů s Brucem Lee, tamní fanoušci a někteří čeští sběratelé jásali. Edice je sice regionálně kódovaná pouze na region A a cena přes sto dolarů také není zrovna málo, Bruceovo typické „uááááá“ před každým kopem a pěkné balení však všechny chmury okamžitě zahnalo. Jenže jen do chvíle, než se zjistilo, že jeden z filmů (Pěst plná hvěvu) nedovoluje spustit původní mono mandarinskou stopu. Distributor Shout Factory, který má vydání na svědomí, ovšem okamžitě zareagoval omluvou a dokonce nechává po upozornění e-mailem rozesílat náhradní disky. Kopanec od fanoušků tudíž asi nedostane.

Kolekce Bruce Lee

Za rozšířeným Hobitem se soškou do Německa

Nadpisem bylo řečeno vše, přesto ještě pár vět přidám. 6. listopadu vstupuje na náš trh rozšířený Hobit: Neočekávaná cesta a vy se v následujícím týdnu můžete těšit na „první pohled“ a samozřejmě na recenzi. Pokud jste však v posledních týdnech projížděli nabídky e-shopů a pátrali po sběratelské edici se soškou Gluma od WETY, museli jste zjistit, že se po ní slehla zem. Pravda je totiž taková, že se s touto edicí u nás nakonec nepočítá (ani přesto, že Pán prstenů je dostal). Skalní čtenáři a milovníci „tolkienovských“ filmů tudíž musí zamířit za hranice. Například do Německa, kde kolekce vyjde 15. listopadu. Zájemci si připraví 75 Euro. Tudíž očekávatelnou sumu.

Hobit - rozšířená verze se soškou

Rozšířené Argo dorazí k nám

Bude z něj Batman, ale to neznamená, že bychom měli zapomínat na jeho režijní úspěchy. Jedním z nich je Argo, které průměrný herec a nadprůměrný režisér Ben Affleck dokázal protlačit až k oscarovému vítězství. Na zahraničních Blu-ray discích vyšlo Argo dokonce v o 9 minut delším rozšířeném sestřihu, zatímco český divák se musel spokojit pouze s kinoverzí. To se změní v prosinci, kdy Magic Box přinese i zmíněnou rozšířenou verzi filmu. Není se čemu divit, Argo se totiž prodávalo jako oceňovaný film výrazně lépe než většina konkurenčních snímků. Americkou sběratelskou Declassified kolekci však přesto čekat nemáme. Zájemci se tudíž musí obrátit na Amazon.

Argo

Riddick dohlédne o 10 minut dál

Třetí část série o drsoňovi Riddickovi v kinech sice kdovíjak neuspěla, tábor skalních diváků a fanoušků byl však víceméně uspokojen. A na Blu-rayi bude ještě víc. Na britských e-shopech se totiž objevila informace, že Riddick dostane prodlouženou verzi, přičemž by nemělo jít jen o pár minut, nýbrž rovnou o desetiminutovku. Jestli se i tato verze dostane do českých obchodů, zůstává tajemstvím. Vzhledem k tomu, že se podobné péče nedočkala ani právě vydaná Světová válka Z (Unrated Cut je přitom o tolik zajímavější) se však dá předpokládat, že si budeme muset nechat zajít chuť, anebo vsadit na britské obchody, kde je cena prozatím stanovena na 25 liber s datem vydání na 13. ledna.

Riddick

Je třeba zabít Sekala na remasterovaném Blu-rayi

Tenhle Blu-ray čekal asi málokdo. Je třeba zabít Sekala režiséra Vladimíra Michálka se ale objeví na Blu-ray ještě letos v listopadu. 27. den tohoto měsíce navíc nedorazí do poliček obchodů pochybné vydání, nýbrž ošetřená remasterovaná verze, která slibuje film v podobě, kterou si držitel deseti Českých lvů a jeden z nejlepších porevolučních filmů tuzemské kinematografie zaslouží. Péče se navíc dostane i zvukovému mixu, jenž bude opentlen vysokodefiničním DTS-HD 5.1, což jistě potěší nejednoho diváka s vyššímu zvukovými nároky. Zamrzí jen v podstatě nulový výskyt bonusů, neboť fotografiemi z natáčení bude nadchnut zřejmě málokdo. Na druhou stranu, zrovna u Sekala je film na prvním místě. A Magic Box si za jeho vydání zaslouží pochvalu.

Je třeba zabít Sekala
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře