Blu-ray sluší dokumentům...

vydáno 23. 12. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, dokument, film, I'm Still Here, mockument

I'm Still Here (2010)

…a v případě I'm Still Here (2010) i těm falešným, neboli mockumentům. Někteří si možná ještě vzpomenou, jak na konci roku 2008 Joaquin Phoenix nečekaně oznámil, že hodlá pověsit na hřebík herecké papuče a navléct si hip-hopové tenisky.

To doplnil několika bláznivými excesy, po nichž měl nakročeno ke statutu magora, jenž dlouhou dobu předtím příslušel Tomu „rád skáču po gaučích“ Cruiseovi.

Dnes už víme, že šlo o pózu, která měla následnému projektu zaručit pozornost médií. Phoenix se ale do svého výkonu položil natolik, až prakticky každého přesvědčil, že jsou jeho bezdomovecká „image“, hrubý slovník a četné alkoholové výstupy zcela přirozenou změnou životního stylu.

I'm Still Here sleduje rok hercova života včetně mnoha akcí, jichž se zúčastnil a na které umožnil přístup i natáčecímu štábu druhého z bratrů Affleckových – Caseyho. Ten chtěl s odvážným projektem udělat díru do světa nejdříve na festivalech a pak i v rámci klasické distribuce, přičemž se mu nepovedlo ani jedno: Film nejdříve schytal rozpačité reakce kritiků a navrch neoslnil ani nevalnou návštěvností.

Na Blu-ray by ale mohl chytit druhý dech, byť je jasné, že se tak rozhodně nestane kvůli bonusům, které spadají do kategorie neurážejícího standardu. Na disku budou totiž kromě filmu dva audiokomentáře tvůrců, spolu s nimi i vystřižené scény, alternativní konec, jedno Phoenixovo interview a také Random Bits, což budou zřejmě další útržky nepoužitého materiálu.

I'm Still Here (2010)

Disk vychází ve Velké Británii již 10. ledna. Budete mít o něj zájem? A nebo je vám Phoenixova hra s divákem úplně ukradená a raději se na něj podíváte v jeho nejslavnější roli proradného Commoda ze Scottova Gladiátora?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře