Blu-ray přehrávač Sony BDP-S300 levně v Makru

vydáno 30. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Z domova | 1 komentář

Tagy: BD-Live, BDP-S300, BDP-S350, BDP-S500, BDP-S550, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, Blu-ray profil 2.0, BonusView, Dolby TrueHD, DTS-HD, HDMI, Makro, přehrávač, Sony

Makro - logo

V nabídkovém letáku tuzemské sítě obchodů Makro se tento týden objevil přehrávač Sony BDP-S300 za cenu jen o málo převyšující 8000 korun včetně DPH. Má cenu uvažovat o koupi?

Dvojici Blu-ray přehrávačů BDP-S300 a BDP-S500 představila společnost Sony loni na konci léta jako nástupce velmi drahého modelu BDP-S1E. V podstatě až do konce roku se cena nižšího modelu BDP-S300 pohybovala někde na hranici 14000 korun, za BDP-S500 s motoricky odsouvaným čelním panelem a o něco lepšími možnostmi dekódování zvukových formátů (DTS-HD a Dolby TrueHD bitstream přes HDMI 1.3) pak případný zájemce zaplatil ještě o polovinu více.

Sony BDP-S300

Výbavu obou přístrojů lze dnes označit za průměrnou. Sony slibuje nový firmware, který by měl přehrávače naučit alespoň Blu-ray profil 1.1 (BonusView), na BD-Live už ale nebudou stačit hardwarové možnosti zařízení. Přehrávače nemají konektor pro připojení k internetu a tím pádem jsou pro ně odříznuté všechny interaktnivní on-line možnosti Blu-ray disků nové generace.

Navíc se na našem trhu během několika měsíců objeví BDP-S350, nástupce modelu BDP-S300. Následovník BDP-S500 bude mít označení BDP-S550 a těšit se na něj můžeme koncem roku – viz Nové Blu-ray přehrávače Sony BDP-S350 a BDP-S550. Prudký cenový pokles u stávajících modelů je způsoben právě očekáváním těchto nových přehrávačů a Makro samozřejmě není jediné, kdo takto reaguje. Má tedy cenu pořizovat si za lákavou cenu v podstatě výběhový model?

Blu-ray přehrávač Sony BDP-S300 v nabídkovém letáku

Ano i ne. Pokud vám jde primárně jen o přehrávání Blu-ray filmů a nehodláte se zabývat stahováním bonusového obsahu ani jinými online interaktivními bonusy často pochybné hodnoty, máte možnost získat kvalitní značkový přehrávač, u kterého vyloženě zamrzí snad jen úplná absence dekódování DTS-HD audia, nemožnost poslat Dolby TrueHD bitstreamem přes HDMI a pouze 5.1 zvukový výstup. Také rychlost načítání disků by mohla být lepší, ale i na to se dá zvyknout.

Pokud ale vyžadujete podporu pro BD-Live na nejnovějších discích nebo nekompromisní 7.1 DTS-HD a Dolby TrueHD audio, nebude pro vás Sony BDP-S300 ani žádný jiný podobně starý přehrávač tou správnou volbou. Budete se muset porozhlédnout po něčem modernějšíma samozřejmě dražším.

Jaké jsou vaše tipy na ideální Blu-ray přehrávač? Máte svého favorita, nebo stále ještě čekáte? Nebojte se napsat!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray přehrávač Sony BDP-S300 levně v Makru

Vložil RPx (bez ověření), 2. Červen 2008 - 8:48

Obrázek uživatele RPx

Za tento přehrávač je nyní cena „kolem“ 8000,– s DPH normální. Makro nakoupilo a to ve velkém, tedy odhaduji nákup makra tak 2000 – 3000,–, protože je Sony vyprodává.