Blu-ray Must Buy: Únor 2014

vydáno 12. 2. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: Blu-ray, film, Gravitace, Gravity, Lost Highway, Prisoners, The World's End, Twin Peaks, U Konce světa, Zmizení

V únoru se tuzemská distribuce konečně trochu rozkoukává ze zimního spánku a nabízí pestrou nabídku titulů v podstatě pro každého. Tentokrát jsme proto vybrali hned čtyři tutovky, které by měl mít doma v podstatě každý. Fanoušci osmdesátkových béček se však jistě zaradují i nad výskytem Plánu útěku s Arniem a Slyem, a na ocet nebudou ani fanoušci tvrdší muziky v produkci slavné Metallicy, neboť Bontonfilm přinese na trh záznam koncertu Through the Never!

Gravitace

Gravitace (Gravity, 2013) (Blu-ray)

Není pochyb o tom, že pro mainstreamové publikum je Gravitace režiséra Alfonsa Cuaróna jasnou jedničkou. Uhrančivé vizuální zpracování, oscarové nominace, nadšené kritické ohlasy a navíc i 3 hodiny bonusových materiálů zkrátka lákají široké spektrum potenciálních zájemců, kterým distribuce (Magic Box) výběr disku rozhodně neulehčuje, když na trh připravuje rovnou tři edice – pouze ve 2D, s dodatečným a u Gravitace nutným 3D diskem a ve sběratelském futurepacku. Ceny na druhou stranu nejsou posazené bůhvíjak nízko. Kupříkladu za futurepack zaplatíte bez e-shopových slev takřka 800 korun. A to rozhodně není málo.

Datum vydání: 26. února, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 629 korun na Filmgame.cz

Twin Peaks, Lost Highway

Twin Peaks (Twin Peaks: Fire Walk with Me, 1992) (Blu-ray)

Alternativci, pro které je Gravitace příliš velký mainstream, však mají v únoru (a následně i v březnu) rovněž důvod k oslavám. Po měsících odkladů zamíří na tuzemský trh dlouho slibované kultovní snímky Davida Lynche Twin Peaks a Lost Highway. Ty Magic Box přináší bez jakýchkoli bonusů, nicméně pro náročnějšího diváka bude přesto důležitější, že se jedná o edice s novými HD zvukovými stopami (DTS-HD MA 5.1) a že je Lynch na tuzemském trhu vůbec k mání. Nám se osobně zamlouvá i barevné provedení s černou krabičkou, která bude na poličce Lynchovy haluzové klasiky značně odlišovat od zbytku sbírky.

Datum vydání: 12. února a 26. února, tituly lze již nyní předobjednat či zakoupit se slevou za 358 korun na Filmgame.cz

Zmizení

Zmizení (Prisoners, 2013) (Blu-ray)

Zmizení rostoucí režijní hvězdy Denise Villeneuva se na tuzemský Blu-ray původně dostat nemělo. Fanoušci si ho však u Bontonfilmu vydupali, a tak je nyní tuzemský distributor napjatý, jestli se odvážná investice do trochu pod radarem se vyskytujícího dramatu ve vizuálně syrovém stylu Davida Finchera vyplatí. My doufáme, že ano, jelikož Zmizení podle všeho patří mezi nejlepší snímky loňského roku a dělá i z podceňovaného Hugha Jackmana herce, který zvládne náročnější roli i bez adamantiových břitů. A co si budeme povídat, mrazivou atmosféru plnou deště a deprese á la videoherní Heavy Rain máme prostě rádi. Tak snad nejme sami a Zmizení ukáže Bontonfilmu, že nejen z blockbusterů a tupých komedií žije tuzemský divák.

Datum vydání: 12. února, titul lze již nyní zakoupit se slevou za 448 korun na Filmgame.cz

U Konce světa

U Konce světa (The World's End, 2013) (Blu-ray)

Edgar Wright je borec a jeho žánrové mišmaše, v nichž vzdává hold svým oblíbeným žánrům a snímkům nás zatraceně baví. Pokud jste na tom stejně a hororový Soumrak mrtvých spolu s akčním nášlehem Hot Fuzz: Jednotka příliš rychlého nasazení považujete za jedny z nejzábavnějších zástupců svérázného parodického žánru, určitě byste se měli po U konce světa poohlédnout. Wright si v něm spolu s duem Pegg a Frost bere na paškál „padesátkové“ sci-fi klasiky, z nichž nejvýrazněji trčí Invaze lupičů těl, popřípadě Den, kdy se zastavila Země, a jelikož partičku zestárlých chlemtalů piva doplňují komediální tutovky jako Peddy Considine či hobit Martin Freeman, o zábavu je téměř v každém záběru postaráno. P.S.: Brilantnější akční choreografii a nápaditější snímání akce letos v domácích podmínkách neuvidíte.

Datum vydání: 26. února, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 448 korun na Filmgame.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil mhs (bez ověření), 13. Únor 2014 - 10:26

Obrázek uživatele mhs

zvažuju gravity, má opravdu smysl připlácet za 3D?

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil th0ca (bez ověření), 13. Únor 2014 - 12:48

Obrázek uživatele th0ca

spis je otazka zda ma vubec smysl vydavat tenhle film ve 2D :D

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil mhs (bez ověření), 14. Únor 2014 - 9:24

Obrázek uživatele mhs

:-D

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil Opat (bez ověření), 16. Únor 2014 - 0:47

Obrázek uživatele Opat

Otázka spíš zní, jestli má smysl ho vydávat vůbec, protože vidět v kině se jednou dá, ale zopáknout si to doma je masochismus.

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 16. Únor 2014 - 21:17

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Pro mne určitě. Děj je tady podružný, takže nijak nevadí, že už vím, jak to dopadne, a naopak si rád v klidu doma vychutnám některé scény, které jsou moc rychlé na to, aby si je člověk v kině užil. Ale protože zatím nemám ani 3D televizi ani 3D přehrávač, tak jde spíš o to, jestli BD koupit teď, nebo se spolehnout na to, že až si to budu mít na čem přehrát, půjde pořád ještě sehnat.

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil Kulivok (bez ověření), 14. Únor 2014 - 14:40

Obrázek uživatele Kulivok

Gravitaci jedině ve 3D !

Re: Blu-ray "Must Buy": Únor 2014

Vložil Anonym (bez ověření), 13. Únor 2014 - 10:51

Obrázek uživatele Anonym

U konce světa byl jeden z nejnudnějších filmů, jaké jsem v kině kdy navštívil, touha odejít ze sálu byla silná, ale nakonec jsem se to rozhodl dokoukat. Zmizení nebylo špatné, Gravitace pak vyloženě skvělá.