Blu-ray Must Buy: Březen 2014

vydáno 6. 3. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova

Tagy: About Time, Blu-ray, David Lynch, Eraserhead, film, Lásky čas, Mazací hlava, must buy

Zatímco leden a únor nabídli dostatek titulů, které se daly označit jako „povinná koupě“. Březen je na „must buy“ tituly poměrně skoupí. Ne že by se nenašlo dostatek zajímavých titulů, jsou však natolik vyhraněné a specifické svou cílovou skupinou, že je lze jen těžko doporučit všem.

Proto dále v článku najdete pouze dva blíže rozebrané tituly, které byste si zkrátka pořídit měli. Přesto si však neodpustím upozornění, že kromě nich může mnohé zaujmout i zbytek nabídky našich dvou největších distributorů – Magic Boxu a Bontonfilmu. První jmenovaný měsíc startuje s průměrným Thorem: Temný svět, avšak záhy nabídne samostatné releasy všech dílů Indiana Jonese (bohužel bez bonusů z kompletní kolekce). A milovníci 3D dokumentů budou mít hotové žně, když se dvakrát podívají pod hladinu moře a jednou na africký kontinent.

Zajímavější je však nabídka Bontonfilmu, kde minimálně za zkoušku stojí na blockbusterové poměry velmi netradiční Enderova hra, bláznivá komedie Apokalypsa v Hollywoodu, nedoceněný a mainstreamovým publikem zatracovaný Konzultant dua Scott-McCarthy, anebo druhý díl Hunger Games, který se s výměnou režiséra vyhoupl do pozice nadmíru inteligentního a emocionálně vypjatého velkofilmu.

Teď však již přistupme k tutovkám probíhajícího měsíce.

DÁLE ČTĚTE:

Lásky čas

Lásky čas (Blu-ray) Richard Curtis je filmovým amorkem, který když chce, zasáhne přímo do aortální pumpy a rozbrečí i toho největšího cynika. Lásky čas samozřejmě není ultimátní romantikou, jakou nabídla klasika žánru Láska nebeská, přesto se ale jedná o klenot, který by nejen dojímaví diváci neměli minout. Na zdánlivě přímočarou romantickou selanku o klukovi, co by vážně rád sbalil dívku svých snů, totiž Curtis nabalil hravý motiv cestování v čase, k němuž přihodil do pléna ještě otco-synovské a rodinné vztahy, které jsou filmovým srdcem, jež dává celku švih i emocionální dopad i přes tradiční nůši lehkého britského humoru, jenž je pro Curtisova díla vesměs tradiční. A co potěší ještě víc, Bontonfilm si protentokrát připravil i široký zástup bonusových materiálů. I kvůli nim je tedy Lásky čas březnovou povinností.

Datum vydání: 12. března, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 449 korun na Filmgame.cz

Mazací hlava

Mazací hlava (Blu-ray) Mazací hlava režiséra Davida Lynche je oproti britské romantice výrazně silnější káva. Jenže k sladkému dortíku zkrátka horká černá tekutina patří a málokdo ji umí namíchat tak dobře jako právě jedna z největších auteurských osobností současnosti. Mazazí hlava je Lynchovou celovečerní prvotinou, a tak bych se ji nebál označit jako jeho esenciální počin, který by měl pro ty, kteří se s režisérem ještě filmově nesetkali, jasně vymezit jejich vztah k němu. Mazací hlava je halucinogenní, depresivní a odporná podívaná, ze které se diváku „zvedá kýbl“ a sám netuší, jestli má vůbec smysl dojíždět disk do konce. Na Lynche totiž tradiční filmařské mantinely neplatí a jeho sofistikovanost (nebo jen rádoby intelektuální nahodilost, to už nechám na vás) je stejným způsobem fascinující jako urážející. Nic to však nemění na tom, že pokud máte Lynche rádi, rádi odhalujete neprobádané kouty kinematografie a minulý měsíc jste sáhli po jeho zbylých snímcích vydaných Magic Boxem, Mazací hlava by vám ve sbírce chybět neměla. Nikomu nezaručuji, že ji dokouká, ale co si budeme povídat, dnes se již jedná o kus filmové historie. A ta by se míjet neměla. Obzvlášť když si sám Lynch tuzemské vydání pohlídal.

Datum vydání: 26. března, titul lze již nyní předobjednat se slevou za 358 korun na Filmgame.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře