Blu-ray filmy ve světě - 27. týden 2008

vydáno 1. 7. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 4 komentáře

Tagy: Batman, Blu-ray, Bod zlomu, dokument, film, Ganges, Gangy New Yorku, John Mayer: Where the Light Is, koncert, Korn: Live at Montreux, Mad Men - 1. sezóna, Meet the Browns, S nasazením života, Sex and Death 101, Úhel pohledu, War, Inc.

Gangy New Yorku (Gangs of New York, 2002) Bod zlomu (Point Break, 1991)

Batman konečně na Blu-ray? Ano, ovšem ten z roku 1966. V zahraničí se tento týden dále urodily například filmy Gangy New Yorku, Bod zlomu, Úhel pohledu, dva dobré koncerty a nějaký ten seriál. Slabší průměr, ale lepší než tuzemské nic.

TIP: Thriller S nasazením života s Clintem Eastwoodem a Johnem Malkovichem by se měl v srpnu objevit na našem trhu, samozřejmě včetně české podpory. Podrobnosti naleznete v kalendáři Blu-ray titulů.

Ve 27. týdnu roku 2008 (konkrétně k datu 1. července) si pro nás filmová studia připravila následující nové tituly:

Důležitá poznámka na závěr: při nákupu v regionu A nebude mít žádný z těchto titulů s největší pravděpodobností českou jazykovou podporu ani ve formě titulků. Existuje nicméně určitá šance, že se konkrétní film časem objeví v evropské (region B) distribuci včetně českých titulků nebo dabingu. Pokud bude mít někdo ze čtenářů doplňující informace ohledně jazykové výbavy, budu velmi rád, když si je nenechá pro sebe.

Informace o vydávaných titulech platí pro region A, tedy pro Ameriku. Evropa patří do regionu B, filmy se zde tedy mohou objevit nejen s jinou jazykovou výbavou, ale hlavně s úplně jinými daty vydání. Všechny tyto informace lze sledovat v databázi Blu-ray filmů, stejně jako informace o importu (dovozu) a následném přehrávání Blu-ray titulů z jiných regionů.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy ve světě »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray filmy ve světě - 27. týden 2008

Vložil Nemi (bez ověření), 2. Červenec 2008 - 8:50

Obrázek uživatele Nemi

Zdravim! Uz dlouho premyslim, jak jsou na blu-ray resene prave takove stare kousky jako Batman. Pokud je film v formatu 4:3, jestli je castecne oriznut aby u plochych tv zaplnil cely obraz nebo jsou po stranach pak cerne pruhy. Nejak se nemuzu rozhodnout – ani jedno se mi prilis nezamlouva. Diky Ondra

Re: Blu-ray filmy ve světě - 27. týden 2008

Vložil d.f.h, 2. Červenec 2008 - 9:00

Obrázek uživatele d.f.h

No a jaké by tedy mělo být to správné řešení? :-)

Je to stejné, jako s širokoúhlými filmy na 4:3 televizi, jenže naopak: 4:3 film na širokoúhlé televizi si také můžete vyzoomovat na šířku obrazovky, přijdete ale o obsah nahoře a dole. Osobně mi více vyhovují černé pruhy nalevo a napravo – stejně jako jsem nikdy nic neměl proti pruhům nad a pod obrazem.

Důležité přece je vidět co nejvíc obsahu filmu, pokud možno plný obrazový formát.

Re: Blu-ray filmy ve světě - 27. týden 2008

Vložil lzw (bez ověření), 2. Červenec 2008 - 11:46

Obrázek uživatele lzw

Batman je ve formátu 16:9 viz. http://www.imdb.com/…e/tt0060153/

Jinak musím souhlasit s Danem, ořez je nepřípusný.

Re: Blu-ray filmy ve světě - 27. týden 2008

Vložil Nemi (bez ověření), 2. Červenec 2008 - 14:47

Obrázek uživatele Nemi

Vlastne 16:9 uz se v te dobe take pouzivalo, to je pravda. Ono to je jedine rozumne reseni, ale na pruhy po stranach na obraz ve tvaru ctverce se mi daleko hur zvyka nez na sirokouhle filmy s pruhy nahore a dole. Ale jinak diky :)