Blu-ray filmy na obzoru - #33

vydáno 11. 12. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 96 hodin, Blu-ray, Čivava z Beverly Hills, Co se vlastně stalo, Dvě ďábelské oči, film, Frozen River, Gándhí, Karanténa, Kramerová versus Kramer, Muzikál ze střední, The Secret Life of Bees

Blu-ray Disc logo

Tentokrát si mezi připravovanými zahraničními Blu-ray filmy vybere snad každý: máme tu horory, povedené komedie, několik dramat, dva oscarové tituly i jeden muzikál, bohužel ze střední.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Dvě ďábelské oči (1990)

Dvě ďábelské oči (Due occhi diabolici / Two Evil Eyes, 1990)

Dvě klasické povídky z pera Edgara Allana Poa ve filmu dvou slavných hororových režisérů George A. Romera a Daria Argenta. První epizoda – Případ pana Valdemara – pátrá po tom, kam až je možné zajít při hypnóze umírajícího člověka, jehož chce vlastní žena obrat o veškeré bohatství. V povídce Černá kočka pak sledujeme fotografa Rodericka Ushera (Harvey Keitel), kterak se propadá do propasti vražedného šílenství. Film Dvě ďábelské oči (Due occhi diabolici / Two Evil Eyes, FDb.cz) vydává na Blu-ray 31. března příštího roku společnost Blue Underground s DTS-HD Master Audio 7.1 a Dolby TrueHD 7.1 zvukem, rozhovorem s oběma režiséry a dalšími tvůrci filmu, několika krátkými dokumenty a trailery.

Co se vlastně stalo (2008)

Stárnoucí hollywoodský producent Ben (Robert De Niro) se snaží oživit svou upadající kariéru. Nutnost dokončit nový film ve vražedně krátkém termínu mění jeho život v peklo. Všechno ještě zhoršují šéfka studia Lou, neurotický agent Dick, scenárista Scott a ambiciózní britský režisér Jeremy – a především diváci první zkušební projekce, kterým se vůbec nelíbí drsné finále jeho díla. Komedii Co se vlastně stalo (What Just Happened, FDb.cz) vydává na Blu-ray 10. února Magnolia Home Entertainment, bonusovou výbavu budou tvořit vynechané scény, krátké dokumenty a audiokomentář.

The Secret Life of Bees (2008)

The Secret Life of Bees (2008)

Jih USA, rok 1964. Čtrnáctiletá Lily (Dakota Fanning) žije po tragické smrti své matky jen se svým problematickým otcem. Jednoho dne uteče se svojí pečovatelkou Rosaleen do Jižní Karolíny, kde doufá v nalezení klíče k matčině tajemné minulosti. Náhodně se zde seznámí s třemi sestrami Boatwrightovými a najde klidné útočiště v jejich zvláštním světě chovu včel, výroby medu, lásky a víry. Drama The Secret Life of Bees (FDb.cz) na Blu-ray vydává 3. února studio Fox na dvouvrstvém disku 50 GB s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, dvěma sestřihy filmu, vynechanými scénami, několika audiokomentáři a dokumenty o natáčení.

Frozen River (2008)

Film Frozen River (2008), čerpající námět z horkého tématu ilegální imigrace do Spojených států, získal v roce 2008 cenu poroty pro nejlepší americké drama na festivalu nezávislých filmů Sundance. Za necelý milion dolarů pak drama zakoupila společnost Sony Pictures, která ho 10. února ho vydává na Blu-ray s Dolby TrueHD 5.1 zvukem a audiokomentářem režisérky Courtney Hunt.

Karanténa (2008)

Karanténa (Quarantine, FDb.cz) je americký remake velice úspěšného španělského hororu [Rec] z roku 2007. Mladá televizní reportérka se svým kameramanem natáčí svoji noční show, která má být tentokrát o hasičích. Natáčení probíhá v poklidu, na hasičské základně panuje přátelská nálada. Reportérka nedočkavě očekává zaznění sirény, která signalizuje výjezd. To, co se nakonec stane, ale nikdo nemohl očekávat… Na Blu-ray vydává Sony Pictures s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, komentářem tvůrců filmu, dokumentem o natáčení a BD-Live obsahem.

Gándhí (1982)

Osmi Oscary ověnčené drama popisuje příběh Mahátmy Gándhího a jeho vzestupu z postu bojovného právníka v Jižní Africe až na pozici duchovního vůdce v Indii. Gándhí Dovedl indický lid až k povstání proti Britům, přičemž zpočátku volil pouze formu nenásilných protestů. Epický film Gándhí (Gandhi, FDb.cz) s více než tříhodinovou stopáží vydává na Blu-ray 17. února Sony Pictures na dvouvrstvém 50 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, BonusView videokomentářem, audiokomentářem režiséra a množstvím dalších bonusů.

Kramerová versus Kramer (1979)

Kramerová versus Kramer (Kramer vs. Kramer, FDb.cz) je film oceněný pěti Oscary, příběh o náhodných známostech, životních hodnotách a možnostech výběru. Kariérista Ted Kramer (Dustin Hoffman) se musí sám starat o šestiletého syna, protože jeho žena Joanna (Meryl Streep) od něj odešla. Ted pozná a naučí se to, co mnoho otců neumí: vařit, chodit se synem na hřiště a do parku, rozumět jeho potřebám a strachu. Poprvé v životě cítí jako plnohodnotný otec, pak ale začne Joanna chtít svého syna zpět. Na Blu-ray vydává 17. února Sony Pictures na dvouvrstvém 50 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem a dosud neupřesněnými bonusy.

96 hodin (2007)

V akčním thrilleru Pierra Morela 96 hodin (Taken, FDb.cz) se bývalý americký špion Bryan (Liam Neeson) pouští do záchrany své sedmnáctileté dcery Kim, unesené na výletě v Paříži albánskou mafií, obchodující s bílým masem. Napínavá podívaná stojí na skutečnosti, že devadesát šest hodin je doba, za niž si zločinci s pomocí drog své oběti podmaní. Je to také čas, po kterém oběti zmizí ve světě a nikdo už je nenajde. Na Blu-ray v Evropě vydává 9. února studio Fox s BonusView videokomentářem a několika dokumenty o vzniku filmu.

Muzikál ze střední (2006)

Troy a Gabriella se potkali o zimních prázdninách v karaoke baru. Vymění si telefonní čísla a krátce poté se opět setkávají, tentokrát na stejné střední škole. Troy je kapitánem basketbalového týmu, Gabriella vyniká v matematice, oba v sobě objeví skrytý pěvecký a herecký talent, a tak se zúčastní konkursu do chystaného školního muzikálu. Ani jeden netuší, co tímto rozhodnutím ve svém okolí způsobí, ale boj o vysněné místo pod sluncem se jen tak nevzdává. Muzikál ze střední (High School Musical, FDb.cz) vydává na Blu-ray 17. února studio Disney na dvouvrstvém 50 GB disku s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a mnoha zábavnými bonusy.

Čivava z Beverly Hills (2008)

Čivava z Beverly Hills (Beverly Hills Chihuahua, 2008)

Hrdinkou komedie Čivava z Beverly Hills (Beverly Hills Chihuahua, FDb.cz) je čivaví fenka Chloe, která se na dovolené zatoulá své paničce a nemůže najít cestu zpátky. Naštěstí ale objeví starobylý kmen psů a zjišťuje, že život není jen o granulích, manikurách a oblečcích. Její noví kamarádi se rozhodnou pomoci Chloe najít cestu zpět. Bude se ale chtít vůbec vrátit? Na Blu-ray vydává 3. března studio Disney s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, vynechanými scénami, audiokomentářem režiséra, několika dokumenty a BD-Live obsahem.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře