Blu-ray filmy na obzoru - #31

vydáno 27. 11. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Doom, film, Futurama, Futurama: Bender's Game, Futurama: Into the Wild Green Yonder, Max Payne, Oko dravce, Příběh Antwona Fishera, Quo vadis, Resident Evil, Resident Evil: Degeneration, RocknRolla, Rozjeď to!, The Midnight Meat Train

Blu-ray Disc logo

Tentokrát nabízí pohled na připravované zahraniční Blu-ray filmy pouze několik málo titulů, které by skutečně neměly ujít naší pozornosti: gangsterka RocknRolla, thriller Oko dravce nebo historická klasika Quo vadis.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

RocknRolla (2008)

Režisér Guy Ritchie je specialista na drsné gangsterky, odehrávající se v londýnském podsvětí. Tentokrát se budou pouliční zlodějíčci i luxusní gangsteři pokoušet přijít na to, co v hlavním městě Velké Británie dělá ruská mafie a co je pravdy na tom, že se chystá jakási tajemná dohoda za miliony dolarů. RocknRolla (FDb.cz) vychází na Blu-ray 27. ledna ve standardní edici studia Warner: jednovrstvý 25 GB disk, VC-1 video, komentář režiséra, vynechané scény a dva dokumenty.

Příběh Antwona Fishera (2002)

Příběh Antwona Fishera (Antwone Fisher, 2002)

Příslušník amerického námořnictva Antwone Fisher se kvůli své výbušné povaze a častému prchlivému chování ke svým kolegům i nadřízeným dostává do rukou zkušeného terapeuta Davenporta. Fisher netuší, že první krok do doktorovy ordinace znamená vedle cesty k „sebezkrocení“ také připomenutí jeho bolestných vzpomínek. Příběh Antwona Fishera (Antwone Fisher, FDb.cz) vydává na Blu-ray 20. ledna studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem tvůrců, třemi krátkými dokumenty a BD-Live výbavou.

Rozjeď to! (2002)

Rozjeď to! (Drumline, 2002)

Drama Rozjeď to! (Drumline, FDb.cz) je příběhem odvážného mladíka Devona Milese, který chce dovést svou školní kapelu k vítězství. Sám je tím nejtalentovanějším bubeníkem, jaký kdy byl, ale velmi brzy zjistí, že cesta na vrchol vyžaduje víc než nadání. A co teprve když mu hlavu zamotá láska? Na Blu-ray vydává 27. ledna studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, komentářem režiséra, vynechanými scénami, alternativními scénami a krátkými dokumenty.

Oko dravce (2008)

Oko dravce (Eagle Eye, 2008)

Představte si, že vám zazvoní telefon, vy ho zvednete a zbytek života se vám promění v nekonečnou noční můru. Právě takový moment se stal výchozím bodem thrilleru Oko dravce (Eagle Eye, FDb.cz): dva úplně obyčejní mladí Američané se stanou součástí hry, která je nebezpečnější než ruská ruleta. Ten, kdo utvářel její pravidla, totiž vložil náboje do všech komor revolveru. Na Blu-ray vydává 30. prosince Paramount s Dolby TrueHD 5.1 zvukem a celou řadou bonusů včetně alternativního konce.

Quo vadis (1951)

Quo vadis (Quo Vadis, 1951)

Ústředním motivem historického velkofilmu Quo vadis (Quo Vadis, FDb.cz) podle románu Henryka Sienkiewicze je milostný vztah Marka Vinicia a Lygie, ztělesněných tehdejšími hollywoodskými hvězdami první velikosti Robertem Taylorem a Deborah Kerrovou. Skutečnou dominantou je však herecký výkon Petra Ustinova, který za efektní portrét římského krutovládce Nera získal kromě oscarové nominace také Zlatý glóbus. Ve své teprve druhé roli se zde mihne i Sophia Loren. Na Blu-ray tento klasický skvost vydává 17. března studio Warner, dvouvrstvý 50 GB disk bude kromě samotného filmu s remasterovaným VC-1 obrazem a původním mono zvukem obsahovat i komentář tvůrců a dokument o vzniku snímku.

Max Payne (2008)

V roce 2001 byla světu představena počítačová hra Max Payne. Temnota, ostré scény a zpomalené střílečky dohromady působily jako obrazový román s prvky žánru film noir. Je jen pár počítačových her, ze kterých lze udělat dobrý film, v případě Maxe Payna (FDb.cz) se ale zdálo, že byl od začátku určen k tomu, aby se objevil na velkém plátně – a tak se nakonec letos i stalo. Na Blu-ray vydává 20. ledna studio Fox s obvyklou výbavou: MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, audiokomentář, BonusView, vynechané scény a dokumenty.

Biohazard: Degeneration (2009)

Biohazard: Degeneration (Resident Evil: Degeneration, 2009)

Podle série videoher Resident Evil už vznikly celkem tři filmy, ve kterých ztvárnila hlavní roli Milla Jovovich. Klasický námět nákazy a následné zombie epidemie se teď dočká i animované CGI verze Biohazard: Degeneration (Resident Evil: Degeneration), která jde jaksi samozřejmě přímo na video. Na Blu-ray vydává Sony Pictures, v regionu A (Amerika) vychází 30 prosince, v Evropě 12. ledna s kompletní českou podporou. Disk bude mít poměrně slušnou výbavu včetně BonusView a BD-Live.

Doom (2005)

Nad třemi díly legendární počítačové hry Doom probděli nadšení příznivci akčních stříleček bezpočet nocí. Nastal čas, aby ve šlépějích hry vykročilo i její filmové zpracování. Vědecký tým, pracující na odlehlé základně na planetě Mars, začal na Zemi posílat čím dál nepříjemnější zprávy. Výsledky experimentů jsou zneklidňující, řady vědců záhadně řídnou, a tak vládě nezbývá, než základnu izolovat do nejpřísnější karantény a vyslat na Mars jednotku rychlého nasazení – po zuby ozbrojené elitní mariňáky, kteří mají za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Akční sci-fi Doom (FDb.cz) vydává na Blu-ray 10. února studio Universal s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, několika bonusy a BD-Live obsahem.

Futurama: Into the Wild Green Yonder (2009)

Fanoušci animovaného seriálu Futurama, pocházejícího z dílny Matta Groeninga (Simpsonovi), se v loňském a letošním roce dočkali celkem tří celovečerních filmů se svými oblíbenými hrdiny. Třetí z nich, Futurama: Bender's Game, už na Blu-ray vyšel, čtvrtý a zatím poslední film Futurama: Into the Wild Green Yonder (FDb.cz) se připravuje na příští rok. Na Blu-ray vydává 24. února studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem tvůrců, množstvím dokumentů a videokomentářem formou BonusView.

The Midnight Meat Train (2008)

Osobitý japonský režisér Ryuhei Kitamura si jako předlohu pro svůj zatím poslední film vybral povídku legendárního Clive Barkera z ještě proslulejší První knihy krve. Jednoduchý příběh o fotografovi, který se v newyorkském metru snaží chytit masového vraha, sice není příliš originální a neoplývá ani nijak zvlášť propracovaným scénářem, brutality a krve je v něm ale dost a tak o zábavu není nouze. Thriller The Midnight Meat Train na Blu-ray vydává 17. února LionsGate v režisérském sestřihu s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, dokumentem o vzniku filmu a pohledem do temného světa Clive Barkera.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře