Blu-ray filmy na obzoru - #25

vydáno 16. 10. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blbý a blbější, Blu-ray, Bouřlivé dny, Disaster Movie, Domácí mazlíček, Duch, film, Horizont události, Maska, Nebezpečný cíl, Tropická bouře, Truman Show

Blu-ray Disc logo

Blíží se konec roku a připravované zahraniční Blu-ray filmy se začínají rekrutovat převážně z blbých komedií nebo romantických slaďáků. Ben Stiller, Jack Black, Jim Carrey, Patrick Swayze, Tom Cruise… To je materiál!

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Tropická bouře (2008)

Tropická bouře (Tropic Thunder, 2008)

Za úspěchem akční komedie Tropická bouře (Tropic Thunder, FDb.cz) stojí kromě hvězdné trojice komiků (Ben Stiller, Robert Downey Jr. a Jack Black) také zápletka, skýtající skutečně velké množství příležitostí pro různé gagy, vtípky, odkazy a narážky: parta herců a filmařů se v džungli připravuje na natáčení válečného filmu, připletou se ale ke skutečnému konfliktu. Na Blu-ray vydává 18. listopadu studio Paramount s Dolby TrueHD 5.1 zvukem a velkým množstvím bonusů, které jsou kompletně v HD.

Blbý a blbější (1994)

Blbý a blbější (Dumb and Dumber, 1994)

Tupá, pokleslá, fekální, vulgární, zvrhlá – a bezpochyby skvělá zábava. Komedie Blbý a blbější (Dumb and Dumber, FDb.cz) je neodmyslně spjatá především s „ksichtem“ Jima Carreyho, který svou mimikou dostane na kolena snad úplně každého. Zápletku nemá cenu rozvádět, je prostě blbá… Na Blu-ray vydává 9. prosince Warner Bros. v „Unrated“ verzi s Dolby TrueHD 5.1 zvukem, retrospektivním dokumentem Still Dumb After All There Years, alternativním koncem, vynechanými scénami a dalšími bonusy.

Maska (1994)

Maska (The Mask, 1994)

Jim Carrey ještě jednou, opět v komedii, tentokrát ale trochu jiného kalibru. Film Maska (The Mask, FDb.cz) o tak trochu jiném superhrdinovi měl na konci devadesátých let minulého století obrovský úspěch a pochlubit se může nejen skvělými digitálními triky a komiksovými gagy, ale také vůbec první hereckou rolí dnes slavné Cameron Diaz. Na Blu-ray vydává 9. prosince Warner Bros. s Dolby TrueHD 5.1 zvukem, audiokomentářem tvůrců, přidanými scénami a několika krátkými dokumenty.

Truman Show (1997)

Truman Show (The Truman Show, 1997)

Do třetice Jim Carrey: drama se sci-fi prvky Truman Show (The Truman Show, FDb.cz) je považováno za jeden z nejoriginálnějších hollywoodských filmů devadesátých let, ve kterém měl dosud „jen“ komik Carrey poprvé příležitost dokázat, že si dokáže poradit i s charakterní rolí. Tři nominace na Oscary jen potvrdily úspěch filmu, jehož námět se začíná nepříjemně rychle stávat skutečností. Na Blu-ray vydává 30. prosince studio Paramount s Dolby TrueHD 5.1 zvukem, dvěma dokumenty o vzniku filmu a vynechanými scénami.

Nebezpečný cíl (2008)

Bratři Danny Pang a Oxide Pang Chun spojili v roce 1999 své režijní síly a výsledkem byl akční thriller Sniper z Bangkoku, který se řadí mezi nejlepší thajské filmy. O devět let pozdějí natáčejí pro západní trh remake svého vlastního filmu, tentokrát s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Dramatický thriller Nebezpečný cíl (Bangkok Dangerous, FDb.cz) bohužel originálu nesahá ani po kolena. Na Blu-ray vydává 6. ledna příštího roku LionsGate se dvěma dokumenty, alternativním koncem a BD-Live funkcionalitou (MoLog, interaktivní deník filmového diváka).

Disaster Movie (2008)

Není to komedie. Není to parodie. Je to nejhorší film na světě. Skutečně! Na tom, že si Disaster Movie (FDb.cz) nezaslouží jiné hodnocení než čistých 0 %, se totiž shodli nejen návštěvníci všemožných filmových databází a hodnotících žebříčků, ale vzácně také jeho tuzemský distributor (viz Česká reklamní kampaň na Disaster Movie). Na Blu-ray přesto vydává 6. ledna LionsGate s komentářem, několika dokumenty (zřejmě stejně „vtipnými“ jako samotný film) a opět BD-Live funkcionalitou (MoLog, interaktivní deník filmového diváka).

Horizont události (1997)

Horizont události (Event Horizon, 1997)

Projektům režiséra Paula W. S. Andersona je vesměs vlastní vysoká míra násilí, brutalita a tíživá atmosféra (například Žoldák: Legie zkázy, Resident Evil nebo Vetřelec vs. Predátor). Nic z toho nepostrádá ani jeho zřejmě nejuznávanější snímek, sci-fi horor Horizont událostí (Event Horizon, FDb.cz), který navíc přidává skvělou práci kamery, trikové orgie a výbornou hudbu Michaela Kamena. Na Blu-ray vydává 30. prosince studio Paramount s komentářem režiséra a celou řadou zajímavých dokumentů.

Duch (1990)

Duch (Ghost, 1990)

Komediální romantické melodrama s detektivní zápletkou? Zní to sice jako nepoživatelný guláš, téměř dvacet let starý snímek Duch (Ghost, FDb.cz) je přesto velmi oblíbený, hlavně u divaček. To je zřejmě zásluha ústřední dvojice Patrick Swayze – Demi Moore, Oscara za herecký výkon nicméně získala černošská herečka Whoopi Goldberg. Na Blu-ray vydává 30. prosince studio Paramount s komentářem režiséra a scénáristy, několika dokumenty, fotogalerií a dalšími bonusy.

Bouřlivé dny (1990)

Bouřlivé dny (Days of Thunder, 1990)

Také drama z atraktivního prostředí automobilových závodů Bouřlivé dny (Days of Thunder, FDb.cz) se může pochlubit silným hereckým tandemem, tentokrát Tom Cruise a Nicole Kidman. Klasický příběh talentovaného závodníka, který se po těžké havárii musí naučit chtít znovu žít a vyhrávat, vydává na Blu-ray studio Paramount 30. prosince s Dolby TrueHD 5.1 zvukem. Bonusová výbava dosud nebyla upřesněna, zřejmě ale bude kopírovat dřívější DVD vydání.

Domácí mazlíček (2008)

A na závěr něco pro dívky, případně pro každého, komu nevadí dívčí komedie z vysokoškolského prostředí. Domácí mazlíček (The House Bunny, FDb.cz) je jednoduchý příběh o „zajíčkovi“ (Anna Faris), který se pomocí šminků, make-upu a krásných šatů snaží změnit partu sice inteligentních, ale přesto outsiderek. Na Blu-ray toto „veledílo“ vydává Sony Pitures 23. prosince a kromě vynechaných scén se můžeme těšit na spoustu krátkých dokumentů.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře