Blu-ray filmy na obzoru - #19

vydáno 4. 9. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: AC/DC: No Bull, Blu-ray, Chuugoku no chôjin, Fanboys, film, Hancock, Poslední dny Sophie Schollové, Seznamte se s Davem, Sheryl Crow: Live, Smallville, Vesmírní opičáci

Blu-ray Disc logo

V zahraničí se na Blu-ray chystá další porce zajímavých titulů. Takashi Miike se představí v netypickém žánru, Sophie Schollová prožije své poslední dny, my se seznámíme s Davem a zahrají nám k tomu AC/DC…

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Chuugoku no chôjin (1998)

Neuvěřitelně plodný japonský režisér Takashi Miike si zajistil celosvětovou proslulost především ujetými filmy Ôdishon, Koroshiya 1 nebo Bizita Q, které jsou plné brutálního násilí, sexu a bizarních zvrhlostí. Už několikrát ale dokázal, že dokáže natočit relativně „normální“ film a Chuugoku no chôjin (The Bird People in China) je toho zářným příkladem. Poetický snímek o ztracené čínské vesnici, do které se dá dostat pouze želvím spřežením a ve které se lidé učí létat, vzchází na Blu-ray 28. října díky společnosti Artsmagic. Žádné další podrobnostmi zatím nebyly zveřejněny.

Poslední dny Sophie Schollové (2005)

Poslední dny Sophie Schollové (Sophie Scholl - Die letzten Tage, 2005)

Skutečné osudy nenásilné studentské odbojové organizace die Weiße Rose, která se za druhé světové války zabývala v nacistickém Německu především rozšiřováním letáků, inspirovaly filmové tvůrce už několikrát. Zatím poslední pokus s názvem Poslední dny Sophie Schollové (Sophie Scholl – Die letzten Tage, FDb.cz) se velmi vydačil, byl dokonce nominován na Oscara a Zlatého medvěda. V podstatě konverzační drama zaujme především silou své výpovědi v historickém kontextu a skvělým výkonem Julie Jentsch v hlavní roli. Na Blu-ray v Evropě vydává Drakes Avenue Pictures 27. října, disk nebude regionálně zablokovaný a kromě samotného filmu (německý stereo zvuk, anglické titulky) nabídne ještě hodinový dokument o vzniku filu, 12 vystřižených a alternativních scén, rozhovory s potomky reálných předloh filmových postav a trailer.

Hancock (2008)

Hancock (2008)

V poslední době se superhrdinskými filmy doslova roztrhl pytel a není komiksového hrdiny, který by se neobjevil na plátně. Hancock (FDb.cz) je jiný. Hancock je cynický superhrdina – alkoholik, způsobující „svému“ městu Los Angeles jen samé potíže. Jednoho dne se ale najde někdo, kdo se to pokusí změnit, díky čemuž vzniká celá řada humorných situací. Film měl na svém tažení světovými kinosály celkem slušný úspěch a špatně se mu nebude dařit jistě ani na Blu-ray disku, který vydává Sony Pictures 25. listopadu. Těšit se můžeme na necenzurovanou o deset minut delší verzi filmu, videokomentář formou BonusView (obraz v obraze), celou řadu dokumentů o natáčení a BD-Live funkce.

Seznamte se s Davem (2008)

Seznamte se s Davem (Meet Dave, 2008)

Eddie Murphy nemá v poslední době na komedie štěstí. Seznamte se s Davem (Meet Dave, FDb.cz) je typický rodinný příběh se sci-fi zápletkou, jejíž těžiště tvoří kosmická loď tvaru a velikosti Eddieho Murphyho (!). V té cestují vesmírem stovky miniaturních mimozemšťanů s posláním (jak jinak) zničit naši planetu… Na Blu-ray vydává studio Fox 25. listopadu se standardní výbavou: MPEG-4 AVC video, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, alternativní konec, dokumenty o natáčení, vystřižené scény a další.

Vesmírní opičáci (2008)

Animované mimozemské dobrodružství s partou mluvících šimpanzů v hlavní roli? Proč ne, pro tří- až pětileté děti mohou Vesmírní opičáci (Space Chimps, FDb.cz) představovat ideálně strávených 80 minut. Na Blu-ray vydává studio Fox 25. listopadu, výbava opět nevybočuje ze standardu: MPEG-4 AVC video, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, fotogalerie a televizní spoty.

Sheryl Crow: Live (2003)

Koch Vision plánuje na 11. listopadu Blu-ray vydání záznamu koncertu písničkářky Sheryl Crow, který byl v roce 2003 pořízen HD kamerami pro satelitní kanál Soundstage. Disk bude obsahovat samotný koncert v délce 60 minut, informace o případných bonusech ani technické specifikace zatím nebyly zveřejněny.

Fanboys (2008)

Rok 1998. Skupinka skalních fanoušků filmové série Star Wars netrpělivě očekává premiéru připravované Epizody I. Jeden z nich ale zjistí, že umírá na rakovinu a oficiální premiéry se zřejmě nedožije. Nezbývá tedy, než se vydat na Skywalker Ranch za režisérem Georgem Lucasem, zmocnit se filmové kopie a uspořádat si soukromé představení… Fiktivní road-movie získala od Lucase svolení k použití originálních Star Wars zvukových efektů a sám sebe si v ní zahrál Kevin Smith, velký fanda celé sci-fi série. Na Blu-ray vydává Wellspring/Genius 18. listopadu, žádné další podrobnosti zatím nejsou k dispozici.

Smallville – 6. a 7. sezóna (2006 a 2007)

Smallville - 6. sezóna (Smallville Season Six, 2006)

Šestá sezóna „supermanského“ seriálu Smallville (FDb.cz) vyšla v regionu A (USA) už před rokem, sedmá se připravuje už na 9. září. Evropa je co se týče Blu-ray vydání vždycky trochu pozadu, obě dvě série budou v regionu B k dispozici až 13. října. Čtyř- a třídisková edice budou obsahovat všechny epizody dané sezóny, nebudou chybět vystřižené scény a krátké bonusové dokumenty.

AC/DC: No Bull (1996)

AC/DC - No Bull (1996)

A teď něco pro rockery a fanoušky AC blesk DC – Sony Music chystá na 16. září Blu-ray edici záznamu slavného turné No Bull v madridské Plaza de Toros de Las Ventas z roku 1996. Režie koncertu se ujal proslulý David Mallet, v rámci dvou a půl hodiny trvající show zazní všechny dnes už klasické hity skupiny včetně Thunderstruck, Back in Black, You Shook Me All Night Long a samozřejmě Highway to Hell. Původní obrazový i zvukový materiál bude remasterován, žádné další podrobnosti nejsou dosud známy.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře