Blu-ray filmy na obzoru - #14

vydáno 31. 7. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Bourák, Dr. Divnoláska, film, Heathers, Horton, Mladý Frankenstein, Sex ve městě, Svůdné zombie, Sweeney Todd, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Taxikář

Blu-ray Disc logo

Další z pravidelných pohledů na připravované Blu-ray tituly nebude jen tak pro každého. Svůdné zombie, Mladý Frankenstein, Dr. Divnoláska, ďábelský holič, k tomu všemu ještě Sex ve městě a jeden kreslený slon…

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Svůdné zombie (2008)

Kozy, krev a Robert Englund… Béčková hororová komedie / parodie Svůdné zombie (Zombie Strippers) se skutečně může pochlubit hereckou účastí představitele Freddyho Kruegera ze slavné série Noční můra v Elm Street, daleko více se ale chlubí vysloužilou pornohvězdou Jennou Jameson. Kombinaci zombie hororu a soft porna se sice v kinech příliš nedařilo, na domácím videu to ale může být mnohem lepší. Na Blu-ray vydává dva dny před Halloweenem (28. října) Sony Pictures v nadupané edici, která na dvouvrstvém 50 GB disku nabídne MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 audio, komentář režiséra a herců, dva dokumenty o natáčení, vystřižené scény a zatím nespecifikovaný BD-Live obsah.

Mladý Frankenstein (1974)

Mladý Frankenstein (Young Frankenstein, 1974)

Inteligentní a uctivá parodie na klasické frankensteinovské téma – to je Mladý Frankenstein (Young Frankenstein, FDb.cz) slavného režiséra Mela Brookse. Studio Fox si je hodnoty tohoto filmu určitě dobře vědomé, 7. října totiž vydává Blu-ray edici, která je až po okraj naplněná zajímavými dokumenty, rozhovory, vystřiženými i zkaženými scénami, trailery a televizními upoutávkami. U tohoto druhu filmu asi příliš neoceníte DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, daleko více zaujme komentář režiséra, který bude také k dispozici.

Bourák (1993)

Bourák (Rudy, 1993)

Sportovní drama Bourák (Rudy, FDb.cz) je příběhem outsidera, který si splnil svůj velký sen. Kromě atraktivního prostředí hráčů amerického fotbalu a tak trochu jiným, přesto velmi emotivním závěrem, dokáže film zaujmout především skvělou hudbou, Jerryho Goldsmitha. Sony Pictures připravuje Blu-ray vydání na 9. září, v plánu je klasicky MPEG-4 AVC video a Dolby TrueHD 5.1 audio, dva dokumenty o natáčení a další dosud nespecifikované bonusy.

Horton (2008)

Horton (Horton Hears a Who!, 2008)

Animovaná rodinná podívaná Horton (Horton Hears a Who!, FDb.cz) je další z řady příběhů zvířecích hrdinů, kterým propůjčil hlas a grimasy slavný lidský protějšek. Tentokrát se jedná o slona a ačkoliv se o jeho projev patřičným způsobem postaral samotný Jim Carrey, na žádný velký úspěch to nestačilo. Film přesto potěší zejména mladší (velmi mladé) diváky a není důvod, proč jim ho odpírat v té nejvyšší kvalitě – tedy na Blu-ray. Studio Fox navíc vydání, které je v plánu na 9. prosince, vyšperkuje celou řadou interaktivních a animovaných bonusů, her, kvízů a hříček, které z disku udělají zábavu na dlouhé hodiny. Samozřejmě jak už bylo řečeno: jen pro velmi mladé, případně velmi infantilní diváky.

Taxikář (1976)

Na Oscara čtyřikrát nominované drama Taxikář (Taxi Driver, FDb.cz) nepatří mezi filmy, které by si chtěl někdo normální pouštět dvakrát za den. Možná i dvakrát za měsíc je moc, tak silný je totiž příběh vietnamského veterána, protloukajícího se v sedmdesátých letech ulicemi New Yorku. Další velkolepé dílo jednoho z nejoceňovanějších amerických režisérů současnosti Martina Scorseseho vydává Sony Pictures 3. února 2009 a vzhledem k tomuto vzdálenému datu zatím nejsou známy žádné podrobnosti.

Dr. Divnoláska (1963)

Vynikající satira na téma studené války a atomové hrozby Dr. Divnoláska (Dr. Strangelove, FDb.cz) s neuvěřitelným podtitulem …aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu se může pochlubit čtyřmi nominacemi na Oscara, což je samozřejmě zásluha režiséra Stanleyho Kubricka a Petera Sellerse, který ztvárnil hlavní roli. Černobílý film vydává na Blu-ray Sony Pictures 9. prosince, zatím nejsou známy podrobnosti o výbavě ani technické specifikace.

Sex ve městě (2008)

Jeden nebo dva díly seriálu Sex ve městě možná (omylem) shlédla celá řada jedinců mužského pohlaví, celovečerní závěr deseti sezón je ale přece jen trochu silná káva, kterou lze doporučit pouze ženám a dívkám. O seriálu přitom nemusí mít ani ponětí, film Sex ve městě (Sex and the City, FDb.cz) totiž díky universálnímu námětu – čtyři ženy mezi třicítkou a smrtí a jejich „problémy“ – dokáže fungovat sám o sobě. Studio Warner připravuje jeho Blu-ray vydání na 23. září a zatím nejsou známy žádné další podrobnosti.

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007)

Další z úchylných muzikálů Tima Burtona! Johnny Depp, Helen Bonham Carter, břitva, dobře skrytá romantika, skvělá hudební čísla a dvě nominace na Oscara – to je Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, FDb.cz). Studio Paramount se Blu-ray vydáním pochlubí 21. října a kromě obvyklého Dolby TrueHD 5.1 zvuku se můžeme těšit na celou řadu zajímavých dokumentů o natáčení, z nichž většina bude ve vysokém rozlišení. Nedáte si k tomu masový koláček?

Heathers (1989)

Originální černá komedie, ze které přímo dýchá konec osmdesátých let a která poskytla jednu z prvních rolí celé řadě dnes zvučných jmen – Winona Ryder, Christian Slater nebo Shannen Doherty. Heathers (FDb.cz) vychází na Blu-ray v prosinci jako oslava dvacátého výročí filmu, žádné další informace zatím bohužel nejsou k dispozici.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře