Blu-ray filmy na obzoru - #13

vydáno 24. 7. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, Černá maska, Constantine, Day of the Dead, film, Hvězdná brána: Návrat, Jsou mezi námi, Lovci duchů, Noc oživlých mrtvol, Poslední mejdan, Rise of the Footsoldier, Smrtelné zlo 2, Sukiyaki Western Django, Ve stínu pravdy, Zakázané království

Blu-ray Disc logo

Co se chystá na Blu-ray? Spousta věcí. Na své si přijdou příznivci zombie hororů, sladké romantiky i zběsilé kung-fu akce. Nebude chybět ani Hvězdná brána, Constantine a jeden tak trochu jiný western.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Sukiyaki Western Django (2007)

Japonský režisér Takashi Miike patří mezi právem adorované filmové tvůrce. Většina nejspíš (ne)bude znát jeho bizarní horory plné sexu a násilí (Ôdishon, Koroshiya 1, Chakushin ari, Bizita Q), díky všestrannému talentu se ale dokáže poprat i s docela jinými tématy. Příkladem může být třeba právě Sukiyaki Western Django, stylová pocta spaghetti westernům a Kurosawovým samurajským eposům zároveň. V režisérově domovině se jeho fanoušci mohou z Blu-ray vydání už nějaký čas radovat, zbytek světa přijde na řadu 11. listopadu. Studio First Look, které Blu-ray v regionu A vydává, zatím ale nesdělilo žádné podrobnosti ani o technické stránce disku, ani o připravovaných bonusech.

Hvězdná brána: Návrat (2008)

Hvězdná brána: Návrat (Stargate: Continuum, 2008)

Početní fandové kultovního sci-fi filmu Rolanda Emmericha Hvězdná brána (Stargate, FDb.cz) mohou zpozornět, ale nemusí se příliš těšit. Stejně početní fandové seriálu Hvězdná brána (Stargate SG-1, FDb.cz), který z původního filmu vychází, budou už naopak přesně vědět, o co se jedná. Film Hvězdná brána: Návrat (Stargate: Continuum, FDb.cz) totiž není nic jiného než dvojepizoda, definitivně zakončující už zmiňovaný televizní seriál. Jako takový se tento titul samozřejmě vyhnul kinům a zamířil přímo do širokých vod domácího videa. Blu-ray vydání se díky studiu MGM objeví 29. července v Americe a 18. srpna v Evropě, obsah obou edic by měl být stejný: MPEG-4 AVC video, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, audiokomentáře scénáristy, režiséra a tři dokumenty v délce téměř jedné hodiny (The Making of Stargate: Continuum, Stargate Goes to the Arctic, The Layman's Guide to Time Travel).

Noc oživlých mrtvol (1968)

I po čtyřiceti letech zůstává celovečerní debut dnes už legendárního režiséra George A. Romera milníkem zombie hororového žánru. Syrový černobílý snímek působí jako dokument, sledující osudy sedmi lidí, kteří najdou útočiště před živými mrtvými na opuštěné farmě. Noc oživlých mrtvol (Night Of The Living Dead, FDb.cz) započala celou novou éru filmového hororu a stala se jedním z nejpřelomovějších filmů všech dob. Remasterované Blu-ray vydání vychází 1. září.

Day of the Dead (2008)

Zombie horor Day of the Dead (FDb.cz) je remakem stejnojmenného filmu z roku 1985, který natočil klasik žánru George A. Romero. Samozřejmě mu nesahá ani po kotníky a šel přímo na video, ovšem jako nenáročná zábava na dlouhé zimní večery se Blu-ray vydání může hodit. Vychází 1. září a jako bonusy bude obsahovat rozhovory s herci a režisérem, trailery a nepovedené záběry.

Smrtelné zlo 2 (1987)

Režisér Sam Raimi bude pro většinu spojen především s filmovou sérií Spider-man, před dvaceti lety ale točil docela jiné věci. Smrtelné zlo 2 (Evil Dead II, FDb.cz) je béčkový, poloamatérský horor, na jehož každém filmovém políčku lze vysledovat, s jakým zápalem pro věc byl tvořen. Právem se proto řadí mezi klasiku žánru a ukázku toho, že i za směšných $150000 lze natočit film, který vejde do dějin. Na Blu-ray vychází 22. září bez jakéhokoliv bonusového obsahu.

Jsou mezi námi (1988)

V osmdesátých letech se Johnu Carpenterovi opravdu dařilo. Vedle nezapomenutelných skvostů Starman, Věc nebo Vládce temnot natočil také mírně nedoceněný, ale o to působivější sci-fi thriller s hororovými prvky Jsou mezi námi (They Live, FDb.cz), u nás též uváděný pod názvem Oni žijí!. Ten na Blu-ray vychází 22. září, disk bohužel nebude obsahovat žádné bonusy.

Rise of the Footsoldier (2007)

Drsný britský film Rise of the Footsoldier (Fdb.cz), natočený podle podle skutečných událostí, sleduje osud fotbalového chuligána, který se „vypracoval“ na člena jednoho z nejobávanějších gangů kriminálníků, terorizujících Londýn. Na Blu-ray si krutý příběh plný bezúčelného násilí můžeme vychutnat od 15. září, jako bonus se nabízí komentář režiséra a scénáristy, více než hodinový dokument o vzniku filmu, vystřižené a naopak prodloužené scény, fotografie, trailery a další.

Constantine (2005)

Komiksová adaptace Constantine (FDb.cz) je plná nadpřirozených prvků, stojí a padá s výkonem Keanu Reevese v hlavní roli a měla u diváků slušný úspěch. Na Blu-ray vychází 14. října v péči studia Warner, které disk naplnilo obrovským množstvím bonusů a dokumentů, z nichž některé jsou také ve vysokém rozlišení. Co se týče filmu samotného, těšit se můžeme na VC-1 video a Dolby TrueHD 5.1 audio – obojí bude akčnímu a vizuálně velkolepému snímku jistě velmi slušet.

Poslední mejdan (1998)

Další z teenagerských komedií, které dávají americkým středním školám punc místa, kde je nejdůležitější věcí to jak jste oblíbení, k čemuž potřebujete a) vzhled modelky, b) být hvězda fotbalového týmu nebo c) mít od obojího trochu a hlavně nemít samá áčka. Blu-ray edice k desetiletému výročí filmu Poslední mejdan (Can't Hardly Wait, FDb.cz), ve kterém se objevila celá řada mladých hereckých „hvězd“ v čele s Jennifer Love Hewitt, vychází 30. září. Kromě MPEG-4 AVC videa a Dolby TrueHD 5.1 zvuku bude k dispozici komentář režiséra, tvůrců a herců (původní i po deseti letech), tři dokumenty o natáčení, vystřižené scény, interaktivní BD-Live kvíz pro dva hráče, hudební video a další.

Svatba mého nejlepšího přítele (1997)

Romantická komedie = Julia Roberts, to platí už od dob Pretty Woman. Ani Svatba mého nejlepšího přítele (My Best Friend's Wedding, FDb.cz) není výjimkou. Na Blu-ray vydání, které se objeví 30. září, naleznou příznivci tohoto sladkého žánru kromě samotného filmu (MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 zvuk) několik krátkých dokumentů o natáčení a album fotografií.

Krásná pokojská (2002)

Krásná pokojská (Maid in Manhattan / Uptown girl, 2002)

Další romantická komedie na obzoru. Krásná pokojská (Maid in Manhattan / Uptown girl, FDb.cz) je ovšem zoufale nudná a trpí hlavně výkonem Jennifer Lopez v hlavní roli. Na Blu-ray vychází 8. září v Evropě, 30. září v Americe a kromě filmu (MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 zvuk) nevybavilo studio Sony Pictures disk ničím zajímavým – pokud ovšem za atraktivní nepovažujete český dabing i titulky, které budou na Evropském vydání a díky kterým se tento titul možná objeví i v oficiální nabídce tuzemských filmů.

Ve stínu pravdy (2006)

Ve stínu pravdy (Freedomland, 2006)

Kriminální drama Ve stínu pravdy (Freedomland, FDb.cz) podle knižní předlohy Richarda Price patří k průměru, i když se může pochlubit hereckými výkony Samuela L. Jacksona a Julianne Moore. Na Blu-ray vychází v Evropě 8. září, kromě tří krátkých dokumentů o natáčení a vystřižených scén se můžeme těšit i na český dabing a titulky, samozřejmě zásluhou studia Sony Pictures.

Zakázané království (2008)

Zakázané království (The Forbidden Kingdom, 2008)

Akční fantasy velkofilm Zakázané království (The Forbidden Kingdom, FDb.cz) vzbuzoval díky přítomnosti dvou největších současných legend kung-fu žánru Jet Li a Jackieho Chana velká očekávání. Ta nakonec nebyla tak docela naplněna, choreografie Woo Pinga ale dělá z jinak popcornového titulu snesitelný zážitek. Na Blu-ray vychází 9. září ve dvojdiskové edici, studio LionsGate slinuje DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk a slušnou řádku bonusů: audiokomentář scénáristy a režiséra, pět krátkých dokumentů o natáčení, vystřižené scény a další.

Černá maska (1996)

Černá maska (Hak hap / Black Mask, 1996)

Další východní akce, další Jet Li, další Blu-ray disk studia LionsGate. Příběh filmu Černá maska (Hak hap / Black Mask) sice spoléhá na mnohokrát ohranou zápletku s genovými manipulacemi v armádě a vytvoření „universálního vojáka“, který se následně vymkne kontrole, spojení s čínským humorem a nepřehlédnutelnou choreografií mistra wire-fu Woo Pinga ale činí snímek velmi dobře snesitelným. Ve vysokém rozlišení vychází 2. září, pochlubit se bude moct DTS-HD Master Audio 7.1 zvukem, krátkými dokumenty o natáčení a interaktivním kvízem.

Lovci duchů (2005)

Lovci duchů (Supernatural, 2005)

Televizní seriál Lovci duchů (Supernatural, FDb.cz), mísící v sobě prvky X-Files a Buffy, si právě dopřává letní pauzu po skončení třetí série. Ta vychází na Blu-ray 11. listopadu a stane se tak první řadou, dostupnou kromě DVD také ve vysokém rozlišení. Třídiskové edici se dostane obvyklé péče studia Warner, můžeme tedy počítat především s VC-1 videem a několika bonusy, které osvětlí například některé taje výroby digitálních efektů, kterých je seriál plný.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray filmy na obzoru - #13

Vložil lzw (bez ověření), 25. Červenec 2008 - 23:35

Obrázek uživatele lzw

Těším se na ty „difitální“ efekty v lovcích duchů. lol

;-)

Re: Blu-ray filmy na obzoru - #13

Vložil d.f.h, 25. Červenec 2008 - 23:43

Obrázek uživatele d.f.h

No to je radosti, kvůli jednomu překlepu :) Ale když už jsme u toho, tak na ty Supernatural se opravdu těším. Je to jeden z mála seriálů, které se mi po roce 2000 zalíbily. No samozřejmě, že Dexter by byl lepší…