Blu-ray filmy budou k mání za málo

vydáno 14. 3. 2011 | autor Luboš Doležel | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: Bílý lev, Blu-ray, BluRayEdice.cz, El Dorado, film, Plamen a Citron

Blu-ray Disc logo

Hlavní překážkou v nástupu všech nových technologií je vždy vysoká pořizovací cena. V případě filmů je toto navíc posíleno tím, že je nutné si pořídit nejen nový přehrávač, ale také samozřejmě samotné filmy.

DVD už dospělo do fáze, kdy jsou k dispozici za pár desítek korun, Blu-ray se nyní už také přibližuje.

BluRayEdice.cz začíná nabízet Blu-ray filmy za 199 Kč, což je zhruba třetinová cena oproti běžným titulům. K 50 Kč je to sice stále daleko, nicméně i tak jde o krok, který BD posune o něco blíže dalším skupinám spotřebitelů.

Něco za něco, samozřejmě nepůjde o drahé tituly jen tak prodávané za levno. BD za 199 Kč budou bez bonusů, složitých menu, řady zvukových stop a dalších věcí. Zůstane tedy jen samotný film bez ozdob okolo, ale samozřejmě v původním Full HD rozlišení, s českým dabingem a původní zvukovou stopou.

Už během února se za uvedenou cenu dostanou na trh filmy El Dorado (2010) a Bílý lev (2010). Na tento rok se pak počítá i s dalšími filmy včetně Krabat – čarodějův učeň, Zaslaná pošta, Zlo mezi námi nebo Plamen a Citron.

BluRayEdice.cz tedy nebude něčím, co přinese na trh s Blu-ray něco převratného, ale myslím si, že na tento trh jako takový bude mít pozitivní vliv: Blu-Ray definitivně ztratí punc technologie pro bohaté.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil Petr (bez ověření), 14. Březen 2011 - 14:57

Obrázek uživatele Petr

Nic proti, krok je to hezký, ale když se podivám na nabídku filmu jako náročnější divák, tak mi to všechno přijde jako odpad! :-! za takovýhle tituly je i těch 200 kaček dost %) Když si kupuju bluray, tak pro to že ten film chci mít ve sbírce a podívám se na něj ještě někdy, a nebudu si kupovat béčkovou jednohubku kterou jednou shlídnu, budu zní otrávenej a šoupnu ji někam do skříně a v životě si jí už nepustím. Když už chtěj trochu BR vyzdivhnout a zvětšit prodeje, tak ať daj slevu na pořádný tituly. Určitě se shodnem že si každej raději koupí nějakou pecku za nějakou cenu o 100–200kč levnější než v současnosti což by snad společnosti nezabilo,a vyprdli se na vydávání a dabování nějakýho levnýho odpadu o kterým snad nikdo v životě neslyšel. Omlouvám se lidem kteří mezi nabídkou levných BD našli svůj oblíbený film =) určitě proti gustu žádnej dišputát, je to pouze můj názor

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil zóna (bez ověření), 14. Březen 2011 - 15:11

Obrázek uživatele zóna

Petr: Jako „náročnější divák“ byste neměl přehlédnout Vinyan, to je zcela mimořádný film (byť na BD bude zřejmě stejně jako na DVD jen francouzský dabing, a ne originální angličtina – alespoň že Beartová dabuje samu sebe).

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil Petr (bez ověření), 14. Březen 2011 - 16:24

Obrázek uživatele Petr

Vinyan jsem viděl pouze na dvd a nijak moc mě to nenadchlo, první polovina byla celkem nudná, a ten závěr filmu mi přišel už dosti nevhodnej k tomu filmu. Ale říkám sto lidí sto chutí. A co bych ješte dodal, nejsem si jistej kvalitou těchto levnejch bd, ale myslím si, že kvalita obrazu asi nebude zrovna žádná sláva…

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil Kaja (bez ověření), 14. Březen 2011 - 19:59

Obrázek uživatele Kaja

Tak dnes zkouknuto Eldorado, obraz nadherny FULL HD 1080p, ohodne lepsi obraz a barvy nez na Blu-ray za 699 v nekterych pripadech!!! 1. dil filmu super, druhy uz o neco horsi, ale jinak spokojenost. Proboha prestante je kritizovat, zvlaste kdyz jste zadny Blu-ray od nich nevideli, ja jsem rad za to ze si konecne budu moct neco koupit za solidni cenu! A me osobne se tam libi minimalne 1 film mesicne ktery budu kupovat. Ne ze bych nemel 500 Kc na ostatni Blu-ray, ale za tu cenu si uz opravdu vybiram a kdyz jsem si koupil za 500 od Bontonu Blu-ray Wall Street v kvalite DVD mel jsem sto chuti jej hodit do kose… Konecne prijde nekdo kdo nerejzuje tvrdy prachy jen proto ze je to Blu-ray a vy byste je nejradsi ukamenovali. Ja si koupil prehravac abych si kupoval Blu-ray filmy a je otazkou kazdeho jestli si koupi film za 199 nebo 699 kc. Osobne jim dekuji ze tu moznost koupit si Bluray uz za 200 a jsem za to rad… zase bude na vyber vic filmu a cim vetsi vyber tim lip pro kazdeho ne?

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil Derek (bez ověření), 17. Březen 2011 - 23:05

Obrázek uživatele Derek

Tak jsem si ho koupil, zhlídl a napsal recenzi

http://forum.hdmag.cz/viewtopic.php?…

Osobně souhlasím s Kájou. Když to jde za 200, není důvod prodávat za 600.

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil st39.6 (bez ověření), 17. Březen 2011 - 23:42

Obrázek uživatele st39.6

zítra vyjde klasická recenze, trpělivost :)

Re: Blu-ray filmy budou k mání za málo

Vložil d.f.h, 18. Březen 2011 - 15:58