Blu-ray distribuce roste! HCE jde s kůži na trh

vydáno 3. 11. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, HCE

V jednom z minulých vydání WeekendMagu HD (O české distribuci a importu) jsme se zastavili u společnosti HCE, která dlouhodobě tahá za kratší provaz nejen v rámci kino-distribuce, ale i v případě domácích nosičů, kde se na rozdíl od konkurence stále neodhodlala k vydávání na Blu-ray.

Uplynulo však pár týdnů a jsme svědky razantní změny politiky, když Hollywood Classic Entertainment oficiálně přichází na trh vysokého rozlišení se svým prvním titulem. Pokud ale čekáte pecku, máte tak trochu smůlu.

V peřině (Blu-ray)

Prvním Blu-ray diskem, jenž právě dnes uviděl světlo laserů domácích přehrávačů, je totiž katastrofálně nezvládnutý 3D opus F. A. Brabce s názvem V peřině, jenž se z očekávaného komerčního hitu velmi brzy proměnil na solidní propadák, když si v době premiéry většina rodin raději zašla na něco méně barevného, uzpívaného a po všech stránkách smysluplnějšího.

HCE zřejmě doufá, že s nasazením do domácností alespoň z části pokryje vzniklé ztráty, přičemž disk nevysílá mezi diváky bez jakékoliv bonusové nabídky. Kromě anglické lokalizace (asi aby trpělo více lidí) totiž na případné kupce čeká film o filmu, upoutávky a zcela logicky i videoklipy a karaoke pekelných songů, které mnohdy ani nedávají smysl (ano, recenzi vážně nechystáme).

A ačkoliv HCE bude ve vydávání filmů na „Blučkách“ pokračovat, zatím se nezdá, že bychom se měli na některé výrazně těšit. Společnost totiž musí vycházet zásadně ze svého portfolia, a to nyní obsahuje jen masochisticky špatný remake Barbara Conana (release 21. listopadu) a rovněž i novou verzi Tří mušketýrů (aktuálně v kinech), která se mi sice svou hloupostí a naivitou spojenými se slušnou akcí zamlouvala, ale většině recenzentů soudě se zakrvácených očí a od úst létající síry nikoliv.

Je rovněž otázkou, jak se společnost postaví ke svým již vydaným filmů, protože právě za nimi se v současnosti filmoví diváci otáčí nejčastěji. Filmy jako Zdrojový kód, Všemocný nebo Vřískot 4 by si vysokodefiniční tuzemské vydání určitě zasloužily víc než filmy zmíněné o odstavce výš. Avšak vzhledem k nikterak výrazným tržbám na DVD (bonusově navíc osekaných) o nich zdá se můžeme jen snít a musíme se opakovaně poohlížet v zahraničí.

Bylo by tedy dobré, kdyby si společnost do budoucna ujasnila, jakým směrem se bude chtít vydat. Jelikož zahlcováním trhu zbytečnostmi si dobré renomé a hlavně finance nezíská. Vlastně to vypadá, že celý Blu-ray upgrade proběhl jen kvůli Brabcovu filmu. Což by bylo snad nejhorší zjištění vůbec. Tak si držme palce ať odpovědní lidé dají hlavy dohromady a v budoucnu nám přinesou více filmů, které stojí za to. Do Čech nedopravených klenotů s komerčním potenciálem je totiž na Blu-ray stále víc než dost.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray distribuce roste! HCE jde s kůži na trh

Vložil JiHas (bez ověření), 8. Listopad 2011 - 14:37

Obrázek uživatele JiHas

Váš článek je poněkud mimo mísu. Místo kousavých poznámek si raději ověřte fakta. H.C.E. Na Blu-ray vydal H.C.E. tuším jako první titul „Veřejný nepřítel č.1“ a „Veřejný nepřítel č.1: Epilog“- sice ne ve formátu 2,40:1 ale ve stranovém ořezu 1,85:1 s velice slušným původním francouzským zvukem 5.1 DTS HD a českým dabingem 5.1 DTS-HD. Nyní se disky prodávají aktuálně po Kč 99,–. Dále protože je H.C.E. i distributorem SPI přinesl na trh „Twilight sága: Nový měsíc S.E.[Blu-ray+DVD s bonusy]“ a „Twilight sága: Zatmění [Blu-ray+DVD s bonusy]“. Také od června je v prodeji „Hon na čarodějnice [Blu-ray] (Season of the Witch)“. Tak asi tak.

Doplnění-Blu-ray distribuce roste! HCE jde s kůži na trh

Vložil JiHas (bez ověření), 8. Listopad 2011 - 19:32

Obrázek uživatele JiHas

A ještě přidávám další Blu-ray, který pro náš trh vydal H.C.E. v červnu 2011 a sice velice povedený film s Bruce Willisem „RED“.