Blu-ray changery Sony BDP-CX960 a BDP-CX7000ES

vydáno 4. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače | 1 komentář

Tagy: BD-Live, BDP-CX7000ES, BDP-CX960, Blu-ray, BonusView, changer, Elevated Standard, HES-V1000, Mega Changer, přehrávač, Sony

Sony - logo

Pro ty z vás, které už nebaví neustálé žonglování se stále rozsáhlejší sbírkou Blu-ray disků, bychom měli návrh: pořiďte si jeden z nových Blu-ray changerů Sony na 200 nebo 400 disků a pak nám dejte vědět. Vyfotíme si vás na nástěnku.

Sony už jeden Blu-ray „kombajn“ má – v roce 2007 představila sexy zrcadlově černý sloup HES-V1000, který byl schopen pojmout 200 optických disků (CD / DVD / Blu-ray) a navíc měl 500 GB pevný disk pro hudbu, fotky a video. Problémem ovšem byla cena $3500 a také velmi pomalé načítání Blu-ray disků. Není se čemu divit, model HES-V1000 obsahoval vnitřnosti z druhé generace Blu-ray přehrávačů Sony, které byly svými neuvěřitelnými načítacími časy v řádech minut (!) doslova proslulé.

Koncem roku 2008 tedy společnost Sony na veletrhu CEDIA 2008 oznámila nástupce, tehdy ještě pod pracovním označením Blu-ray Mega Changer a bez konkrétních podrobností o výbavě. Od té doby bylo ticho po pěšině.

Blu-ray changer Sony BDP-CX7000ES

Teď už je jasné, že nové Blu-ray changery budou dva – BDP-CX960 a BDP-CX7000ES, na trhu budou ještě v průběhu tohoto roku. První bude mít kapacitu pro 200 disků, druhý v rámci prémiové řady ES (Elevated Standard) si poradí s dvojnásobkem. Technické podrobnosti opět nebyly příliš upřesněny, vzhledem k současným modelům Blu-ray přehrávačům Sony ale zcela jistě můžeme očekávat podporu Blu-ray profilů 1.1 i 2.0 (BonusView a BD-Live) a nesrovnatelně rychlejší načítání disků, než v případě jejich předchůdce.

Pro vyšší model BDP-CX7000ES je ale už známá cena – přibližně $2250, tedy asi 45 tisíc korun. Jestli je to hodně nebo málo, to je hodně relativní otázka. Pokud si totiž uvědomíme, na kolik přijde „náplň“ changeru v podobě 400 Blu-ray disků, začne být cena samotného zařízení vcelku nepodstatná.

Blu-ray changer Sony BDP-CX7000ES - promo

A co vy? Pořídili byste si takový drahý Blu-ray changer? Nebo jen za nižší cenu? A nebo by takový produkt pro vás neměl vůbec význam? Dejte nám vědět v komentářích pod článkem!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray changery Sony BDP-CX960 a BDP-CX7000ES

Vložil HifiX (bez ověření), 31. Říjen 2009 - 21:18

Obrázek uživatele HifiX

Pořídil-nepořídil, nevadí mi vkládání disků, raději bych mašinku od Sonyho za 45 000 na jeden disk ve zpracování hig end,Což za tyto peníze asi ani dnes člověk nesežene. Teď jsem trochu lajdal v pozorování vývoje a též musím řešit i jiné životní funkce než poslech hudby takže jsem zaplať panbůh přeskočil SACD a též už mi je líto vyměňovat rok starou plasmu za novou. když jsem si chtěl pořídit bluray přehrávač tak všude byly modely bez vestavných dekodérů a můj starý extérní dekodér samozřejmě nové zvukové formáty nezvládal tak jsem si pořídil panasonic DMP-BD10A již v té době ne zcela nový avšak alespoň s velmi jednoduchým nastavovácím prostředím a s vestavěnymy dekodéry a pak ho spojil s koncovými zesilovači od Sonyho a nestačil se divit jak to vše hraje při bitstreamu.Ale jak je to dnes,budu si snad muset pořídit recevier třeba za sto 000???, škoda. HifiX