Blu-ray čeká dvojitý Mortal Kombat

vydáno 9. 2. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Mortal Kombat, Mortal Kombat - Boj na život a na smrt, Mortal Kombat 2, Mortal Kombat 2: Vyhlazení, Mortal Kombat: Annihilation, Silent Hill

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (Mortal Kombat, 1995) (Blu-ray)

Pokud se alespoň trochu orientujete na videoherní scéně a vlastníte konzole PS3 nebo XBOX, pravděpodobně vám neuniklo, že 19. dubna vyjde již devátý díl bitkařské série Mortal Kombat.

Ta se po pokusu o oživení konceptu v podobě Mortal Kombat vs. DC Universe, kde si dávali Liu Kang a spol. po čuni se Supermanem a dalšími hrdiny známé komiksové stáje, vrací zpátky ke kořenům a nabídne oddaným hráčům vše, co si mohou přát.

Připraveny budou oprášené arény z prvních třech dílů, vrátí se všechny zásadní charaktery, a spolu s nimi samozřejmě i legendární fatality a jiná komba, jež společně s nekompromisní brutalitou zaručily dnes již trochu upadající značce místo v herních kronikách.

Mortal Kombat 2: Vyhlazení (Mortal Kombat: Annihilation, 1997) (Blu-ray)

Nový Mortal Kombat má přitom pod záštitou studio Warner Bros., a to vycítilo, že je vhodná chvíle vydělat na prodeji populární mlátičky pár chechtáků navíc tím, že společně s hrou vylezou na pulty obchodů i Blu-ray disky s jejími dvěma filmovými sourozenci.

Tedy Mortal Kombat a Mortal Kombat: Vyhlazení, z nichž minimálně první zmíněný stojí za povšimnutí.

Nejenže se k němu váže nostalgie snad každého, kdo strávil podstatnou část života v devadesátých letech… Ale vedle Silent Hillu (a s přivřením očí Prince z Persie – recenze) jde rovněž o jediné filmové zpracování videohry, při jehož zmínce se fanouškům nezvyšuje krevní tlak a nezatínají pěsti.

Paul „W. S. kráječ“ Anderson měl totiž jeden ze svých světlých dnů: I když je první Mortal Kombat šílená blbina dávající horko těžko smysl, musí se jí nechat, že se snaží držet vytyčené mytologie, má na svou dobu poctivé souboje (Robin Shou kopat umí a zbytek ansámblu se přinejmenším snažil držet krok) a hlavně má v sobě tolik humoru a nadsázky, že ji i bez geniálního českého dabingu („Škorpion a Mráz, smrtonosní nepřátelé, ale moji věrní otroci“) nelze nemít rád.

Dvojka už je bohužel jen příšerně stupidní a mizerně natočená, avšak i to má s trochou nostalgie své kouzlo. Obzvlášť, pokud jste – stejně jako já – měli to štěstí a byli na tomhle katastrofálním sequelu, z něhož vycouvala víc jak polovina původního obsazení, v kině, a bavili se jako by šlo o nejzásadnější film v dějinách kinematografie.

Obě Blu-ray vydání samozřejmě spadají do škatulky laciných katalogových titulů. Cena na americkém Amazonu (v Čechách máme už jen kvůli absenci DVD edic smůlu) se tedy sice nebude pohybovat vysoko, ale ani jeden z filmů nenabídne oči a uši oslňující kvalitu (pojede se ze starých masterů), ani široké spektrum bonusů (u jedničky to docela zamrzí).

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (Mortal Kombat, 1995)

Připraveny budou vždy pouze trailery k filmu a nadcházející hře, přičemž disk prvního dílu nabídne i krátký animák Journey Begins.

Škoda, že Warneři nepřidali i sympatický promo-kraťas Rebirth, na jehož základě se chystá nový seriál založený na relativně realistickém „feelingu“, anebo neohlásili vydání seriálu Mortal Kombat: Conquest. Ten byl možná laciný a stupidní, ale jeho závěr měl neskutečné koule a většina lidí na place měla tušení, jak se dělá kop s otočkou.

O čemž si takové Vyhlazení může nechat jenom zdát…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související recenze

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray čeká dvojitý Mortal Kombat

Vložil papinak (bez ověření), 9. Únor 2011 - 9:31

Obrázek uživatele papinak

Jo to byly časy. Plakát Mortal Kombatu na dveřích dětského pokojíku získaný z místního kina. Za sebou asi pět představení a později jediná originál VHS kazeta, kterou jsem kdy koupil. Samozřejmě odehráno nespočet hodin Mortalu 1,2,3. Tu mytologii kolem celého MK jsem měl opravdu rád. MK9 mám teda předobjednaný, jelikož mlátička to vždy byla a nadále je naprosto dokonalá,ale do filmu už bych asi nešel. Leda z nostalgie, ale asi ani to. Jinak MK vs DC Universe sice mytologii poslal do kopru, ale jako bojovka je super a její koupi rozhodně nelituju.

Re: Blu-ray čeká dvojitý Mortal Kombat

Vložil Stromboy (bez ověření), 9. Únor 2011 - 12:10

Obrázek uživatele Stromboy

DVD edice obou dilu u nas dostupne jsou, alespon v nekterych e-shopech