Blu-ray bude mít Zjizvenou tvář

vydáno 30. 3. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 6K, Blu-ray, film, PIP, Scarface, U-Control, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (Scarface, 1983) - Limited Edition Blu-ray

Dejte sbohem roky protáčenému DVDčku nebo nedej bože VHSce, legendární Zjizvená tvář (Scarface, 1983) totiž dorazí na Blu-ray!

V jedné ze svých nejslavnějších rolí na vás Al Pacino vytasí samopal vůbec poprvé ve vysokém rozlišení (tedy pokud nepočítáme HDTV verzi, ke které se stejně většina smrtelníků nedostala).

A jelikož se jedná o jeden z pilířů žánru, jehož příchod na nový formát je třeba pořádně oslavit, Universal k této příležitosti přichystal hned několik zatraceně příjemných překvapení.

Tím nejmilejším samozřejmě bude samotná technická prezentace. Zjizvená tvář vůbec poprvé promluví v osmikanálovém DTS-HD Master Audio a aby toho nebylo málo, film prošel kompletní restaurací v rozlišení 6K.

Universal tak Zjizvenou tvář přichystal nejen na plnohodnotný Full HD release, ale i pro budoucí generace a formáty, které budou schopny protočit film o vyšším než 1080p rozlišení. S něčím takovým se ale pro nejbližší budoucnost nepočítá, takže se zatím připravte na „obyčejné“ Blučko.

To dorazí na Britské ostrovy 5. září, americkou premiéru si pak odbude o den později (dá se tedy předpokládat, že bude zbytek světa hodně rychle následovat) a aby studio udělalo radost opravdu každému, přichystalo hned několik edic.

Všechny samozřejmě budou obsahovat film ve vysokém rozlišení a níže vypsané bonusy, americká edice pak navrch nabídne digitální kopii a kopii původní Zjizvené tváře z roku 1932.

Pokud si nevystačíte s obyčejnou edicí, v limitovaném množství vyjde fešácký steelbook s divokým cover-artem (je klidně možné, že se objeví i u nás, podobně jako třeba Gladiátor). Ten samý plecháč pak bude k nalezení v britském limitovaném box setu (předobjednávat můžete za necelých padesát liber tady), který má pravděpodobně imitovat krabici od doutníků.

Jestli vás pak krabice od doutníků opravdu berou a chcete se odlišit od ostatních sběratelů, kteří se budou omezovat na steelbook nebo box set, můžete se zařadit mezi tisíc šťastlivců, vlastnících extrémně limitovanou „Humidor“ edici, jejíž cena je roztomilých $999.99 (i když se dá předobjednat za „pouhých“ $699).

Zjizvená tvář (Scarface, 1983) - Limited Edition Box Set Blu-ray

Také se jedná o krabici na doutníky (přibližně na sto kousků), jenže tuhle exkluzivně vytvoří Daniel Marshall (zřejmě expert přes bedny na kuřivo;)). Box set bude ručně malovaný a samozřejmě bude obsahovat certifikát autenticity, který vám potvrdí, že jste jedním z pouhého tisíce šťastlivců, kteří mají na podobné blbosti (mluvím o tom opovržlivě, ale před spaním se pokaždé modlím, abych byl jedním z nich;).

Ať už každopádně koupíte jakoukoliv verzi, uvnitř vás budou čekat všechny bonusy z dřívějších DVD edic, ke kterým vedle BD-Live přibude U-Control PiP a Scarface Scoreboard – to za vás přepočítá všechna sprostá slova a vystřelené kulky.

Ve vysokém rozlišení pak přibude ještě nový dokument „The Scarface Phenomenon“, ten mapuje cestu filmu mezi hollywoodskou klasiku a jeho vliv na několik dalších generací filmařů.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře