Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

vydáno 29. 1. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 6 komentářů

Tagy: Bláznivej tábor, Blu-ray, Damages, Damages: The Complete First Season, film, HD DVD, Invaze, Johann Strauss II: Die Fledermaus, Justin Timberlake: FutureSex / LoveShow, King of California, koncert, Monty Python: Život Briana, seriál, Warner

Pravidelný úterní přehled Blu-ray a HD DVD titulů, vycházejících v zahraničí. Tentokrát si můžeme vybrat z několika koncertních záznamů, první sezóny zajímavého seriálu a najde se i nějaký ten více či méně kvalitní film. A jako třešnička na dortu Život Briana!

Invaze (Invasion, The, 2007)

Poprvé se v praxi můžeme setkat s nedávno ohlášenou taktikou společnosti Warner, která se po definitivním příklonu k „modré straně síly“ (viz Warner hází HD DVD přes palubu: od června už jen Blu-ray) rozhodla až do května diskriminovat své filmy ve formátu HD DVD třítýdenním zpožděním oproti Blu-ray vydáním (viz Warner oddaluje HD DVD vydání svých filmů). Prvním takovým titulem je celkem slušný sci-fi horor Invaze, který tento týden vychází v regionu A na Blu-ray. HD DVD verze se objeví až 19. února.

Region B má tentokrát náskok, filmy Bláznivej tábor a především kultovní Život Briana u nás už totiž vyšly.

V 5. týdnu roku 2008 (konkrétně k datu 29. ledna) si pro nás filmová studia připravila následující nové tituly:

Blu-ray

HD DVD

Důležitá poznámka na závěr: žádný z těchto titulů s největší pravděpodobností nemá českou jazykovou podporu ani ve formě titulků. V případě HD DVD je to téměř stoprocentně jisté, u Blu-ray filmů určitá šance existuje. Takové filmy se pak časem dokonce mohou objevit v tuzemské distribuci – jak je tento týden vidět hned u dvou titulů. Pokud bude mít někdo ze čtenářů doplňující informace ohledně přitomnosti českých titulků nebo dabingu, budu velmi rád, když si je nenechá pro sebe.

Informace o vydávaných titulech platí pro region A, tedy pro Ameriku. Evropa ale patří do regionu B, filmy se zde tedy mohou objevit nejen s jinou jazykovou výbavou, ale hlavně s úplně jinými daty vydání. Všechny tyto informace lze sledovat v databázi HD filmů, stejně jako informace o importu (dovozu) a následném přehrávání Blu-ray titulů z jiných regionů. HD DVD filmy regiony nepoužívají a lze je tedy dovážet odkudkoliv.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy ve světě »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

Vložil Barva (bez ověření), 31. Leden 2008 - 14:36

Obrázek uživatele Barva

Chtěl bych se zeptat jen na uplně obyčejnou věc.Bude to už téměř rok co u nás vyšel první film na BR-disku ale trh je stále mrtvý.Co bude dál?Vždyd ani v předběžném plánu na rok žádný kvalitní film nevychází.Filmy které se u dají sehnat s českou podporou jsou pouze od SONY Pictures a proto se ptám je vůbec nějaká šance že se dočkáme i titulů od jiných společností?Např.Warner Bros atd.Co mám BR tak je logické že si žádné filmy na DVD nekupuji.Tak se jen bojím abych si také nějaké do budoucna pořídil.Zatím to vypadá naopak.Nevíte nějaké plány do budoucna?Osobně jsem si myslel že se to po novém roce zlepší ale opak je pravdou.Když se podívám na zahraniční nabídky kde se dá sehnat téměř vše tak je mi do breku.SONY Pictures moc kvalitních snímků nemá a když se přesi jenom nějaký najde tak nevijde.Mám konkrétně na mysli filmy Mizerové 1 a 2.Nevíte náhodou zda se napočítá aspon stěmito tituly?

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

Vložil d.f.h, 31. Leden 2008 - 15:12

Obrázek uživatele d.f.h

Náš trh je prostě malý a pomalý :-(. Navíc třeba s Warnery je problém, už tu oficiálně nejsou a zastupuje je Magic Box, od těch mám potvrzeno, že se na Blu-ray zatím nechystají… Ale třeba Sony ve spolupráci s Bontonfilmem na letošní rok chystají (podle jejich slov) masivní kampaň na podporu Blu-ray. Uvidíme.

Jinak předpokládám, že u filmů vyžadujete českou jazykovou podporu. Kdyby tomu tak enbylo, vřele bych doporučil nákup v zahraničí, kde je nabídka HD titulů několikanásobně lepší než u nás a také ceny jsou někde maličko jinde. Při nákupu v Evropě navíc můžete levněji sehnat i ty tituly, které už u nás s českou podporou vyšly, ale jak sám říkáte – zatím není moc o co stát.

Bude potřeba dát tomu ještě trochu času.

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

Vložil blackmail (bez ověření), 1. Únor 2008 - 19:03

Obrázek uživatele blackmail

MB je v jednání s Warnerem a Paramountem ohledně BD. Na podzim by mohly být první BD – pokud ovšem jednání dopadnou úspěšně. Ale MB nemá moc silnou pozici, takže se musíte modlit

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

Vložil Anonym (bez ověření), 31. Leden 2008 - 17:12

Obrázek uživatele Anonym

Opravdu doufám, že se nabídka BR titulu v CR zlepsi. Za takové kousky jako je Star Wars, Matrix nebo Pan Prstenu (vse trilogie) na BR bych se i upsal dablu :)

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

Vložil d.f.h, 31. Leden 2008 - 18:31

Obrázek uživatele d.f.h

Mno, tak zrovna se Star Wars bych v horizontu několika let v HD příliš nepočítal. Jak dlouho trvalo, než se původní trilogie objevila na DVD! :-/

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 5. týden 2008

Vložil Barva (bez ověření), 31. Leden 2008 - 22:55

Obrázek uživatele Barva

Přímo o jazykovou podporu mi ani nejde.Na všechny tituly koukám jedině v původním znění s titulky protože si nerad kazím vysledný dojem z filmu.A většinu titulů co vlastním mám objednaných ze zahraničí jak mi nabízíte ale na druhou stranu mám obavy když to takhle dělá hodně zákazníků zda to negativně nedopadá na náš už takhle slabý trh.Ale jestli je pravda co píšete o spojení Sony s Bontonfilmem tak to by byla bomba.Aspon jedna dorá věc ohledně BR na našem trhu.Jen aby to ale netrvalo příliš dlouho.Dík za náděj.