Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 13. týden 2008

vydáno 25. 3. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, Bonnie a Clyde, Digital Video Essentials: HD Basics, Disco Pigs, dokument, film, HD DVD, koncert, Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream, Naked Beneath the Water, Steep, The Low Life, Verdi: Il Trovatore

Bonnie a Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)

Tento týden je na zahraniční Blu-ray a HD DVD tituly trochu skoupý, za zmínku v podstatě stojí jen legendární drama Bonnie a Clyde. Pokud to myslíte s HD domácím kinem vážně, rozhodně byste si neměli nechat ujít servisní disk Digital Video Essentials: HD Basics.

Definitivně dožívající formát HD DVD se může pochlubit především dvěma nezávislými tituly studia Vanguard Cinema a operním představením, servisní disk Digital Video Essentials: HD Basics už asi příliš na odbyt nepůjde. Tento formát je prakticky mrtvý, přesto se zde budou nové HD DVD tituly objevovat až do definitivního konce – ještě má vyjít přibližně 14 filmů.

TIP: Ohledně dalšího osudu HD DVD filmů se můžete vyjádřit v anketě Měly by být ze zdejší databáze filmů odstraněny HD DVD tituly?

Ve 13. týdnu roku 2008 (konkrétně k datu 25. března) si pro nás filmová studia připravila následující nové tituly:

Digital Video Essentials: HD Basics (2007)

Blu-ray

HD DVD

Důležitá poznámka na závěr: žádný z těchto titulů s největší pravděpodobností nemá českou jazykovou podporu ani ve formě titulků. V případě HD DVD je to téměř stoprocentně jisté, u Blu-ray filmů určitá šance existuje. Takové filmy se pak časem dokonce mohou objevit v tuzemské distribuci. Pokud bude mít někdo ze čtenářů doplňující informace ohledně přitomnosti českých titulků nebo dabingu, budu velmi rád, když si je nenechá pro sebe.

Informace o vydávaných titulech platí pro region A, tedy pro Ameriku. Evropa ale patří do regionu B, filmy se zde tedy mohou objevit nejen s jinou jazykovou výbavou, ale hlavně s úplně jinými daty vydání. Všechny tyto informace lze sledovat v databázi HD filmů, stejně jako informace o importu (dovozu) a následném přehrávání Blu-ray titulů z jiných regionů. HD DVD filmy regiony nepoužívají a lze je tedy dovážet odkudkoliv.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy ve světě »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 13. týden 2008

Vložil Krtek (bez ověření), 25. Březen 2008 - 19:10

Obrázek uživatele Krtek

Tak mi připadne, že poslední dobou v USA vychází čím dál tím větší houby. Těším se na květen, kdy má vyjít několik best titulů.

Re: Blu-ray a HD DVD filmy ve světě - 13. týden 2008

Vložil d.f.h, 26. Březen 2008 - 9:28

Obrázek uživatele d.f.h

No ale aspoň něco vychází. U nás měl tenhle týden vyjít Gympl na Blu-ray, ale v Bontonfilmu nikdo o ničem neví! :-O