BBC nabídne z Olympijských her 24 HD streamů

vydáno 16. 5. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Přehrávače, IT a software | 1 komentář

Tagy: Android, BBC, HDTV, iOS, olympiáda, PlayStation 3

Britské BBC bere letní Olympijské hry v Londýně hodně vážně. Říká jim „první řádná digitální Olympiáda“ a má k tomu docela pádný důvod. Oznámilo totiž, že z ní hodlá nabídnout více než 2 500 hodin obsahu, který bude streamovatelný v několika platformách skrze 24 živých HD streamů.

BBC

Ano, čtete správně, BBC nabídne v Británii (o dostupnosti na dalších trzích bohužel nepadlo ani slovo, nezbývá než doufat … nebo se spolehnout na falešné IP adresy;) rovných 24 živých přenosů a každý z nich bude dostupný ve vysokém rozlišení. Diváci se tak mohou těšit na příslib kompletního pokrytí všech sportovních disciplín s tím, že jim speciální přehrávače umožní i přetáčení a podobné fičury.

Nejlepší na tomto vysokodefiničním pokrytí největší sportovní události je, že BBC nehodlá opomenout téměř žádnou platformu. Takže vedle toho, že budou „živáky“ dostupné přes internetové stránky (upravené i pro mobilní zobrazení), které dostanou do vínku nový player, si je budete moct pustit také přes Sony Smart TV, Virgin Media TiVo, přes PlayStation 3, ale také přes aplikace v iOS a Android zařízeních. BBC přitom slibuje, že oznámí ještě několik dalších platforem. Zapomenout by se nemělo na nikoho.

BBC tento systém připravovalo několik měsíců a vlastně už ho několikrát použilo, nikdy však v takové míře. Olympiádou pak využívání HD streamů ve všech podobách nekončí, už teď padl slib, že budou ve stejné formě distribuovány také přenosy z fotbalového Euro 2012 a z Wimbledonu. Sportovní fanoušci si mnou ručičky.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: BBC nabídne z Olympijských her 24 HD streamů

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Květen 2012 - 13:05

Obrázek uživatele Anonym

no neverim ze tieto sluzby budu fungovat aj na slovensku…zial. Ale na olympiadu sa tesim, takze si ho pozriem cez nejaky sportovy kanal.