Battlestar Galactica - obří Blu-ray kolekce je na cestě

vydáno 27. 4. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Battlestar Galactica, BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, seriál, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, VC-1

Battlestar Galactica (2003)

Některé televizní seriály se na Blu-ray objevují postupně, sezónu za sezónou a často směrem od těch nejnovějších epizod ke starším (viz Seriály na Blu-ray: Tráva, Ztraceni, 24 hodin, Chirurgové a další). Kultovní sci-fi sága Battlestar Galactica (FDB.cz) na to jde jinak – 24. března tohoto roku byla po pěti letech odvysílána poslední epizoda a už 28. července vyjde celý kompletní seriál v největším balíku „modrých“ disků, jaký kdy spatřil světlo světa.

Studio Universal připravuje kolekci dvaceti Blu-ray disků, která bude obsahovat všechny čtyři sezóny seriálu (včetně televizního filmu Razor, který je považován za začátek poslední sezóny) s VC-1 obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem. Očekává se mamutí porce bonusů – o těch sice zatím nebyly zveřejněny žádné informace, ale něco se dá odvodit z trojdiskového Blu-ray vydání Battlestar Galactica: Season 4.5.

To vychází ve stejný den jako komplet, obsahuje posledních deset dílů čtvrté sezóny (finále seriálu) a neuvěřitelných třináct hodin bonusů. Mezi nimi nechybí několik audiokomentářů, vynechané scény, celá řada dokumentů o vzniku seriálu a samozřejmě i slušná porce interaktivních BonusView a BD-Live vychytávek.

Battlestar Galactica: The Complete Series bude k mání za $250 (asi 5000 korun), Battlestar Galactica: Season 4.5 za $50 (asi 1000 korun) a na český dabing nebo titulky můžeme samozřejmě zapomenout. Studio Universal nicméně své Blu-ray tituly zásadně regionálně nekóduje, takže ačkoliv výše uvedená data vydání platí pro region A (USA) a s Evropou se jako obvykle zatím nepočítá, hardcore fanoušci seriálu si mohou balík „modrých“ placek bez obav nadělit.

Battlestar Galactica (2003)

Lidstvo se vyvinulo na mytické planetě Kobol. Zde vzniklo 13 kmenů, které společně věřily v řecké božstvo a s těmito bohy žily v utopii. Ovšem přibližně před 2000 lety děje seriálu došlo k události, která nakonec všech 13 kmenů vyhnala. Dvanáct kmenů se vydalo na jednu stranu Galaxie, kde postupně kolonizovaly stejný počet planet.

Battlestar Galactica (2003)

Zpočátku se mezi nimi odehrávaly různé války, ale nakonec založily federaci Dvanácti kolonií Kobolu. Právě součástí jejich vesmírných ozbrojených složek je loď nazývaná Battlestar Galactica. K usnadnění vlastních životů vyvinuli lidé 12ti kolonií roboty zvané Cyloni. Ti se ale časem vzbouřili a po dlouhé válce uzavřeli s lidmi příměří se stanovenými hranicemi.

Třináctý kmen se podle pokynů věštkyně z dob osídlení Kobolu vydal na opačnou stranu Galaxie hledat mýtickou planetu jménem Země…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Battlestar Galactica - obří Blu-ray kolekce je na ...

Vložil red ferragamo belt (bez ověření), 13. Březen 2018 - 5:01

Obrázek uživatele red ferragamo belt

More than two years after she graduated, she gave her more than 200,000 yuan until I got married