Bang & Olufsen má první Ultra HD TV s Androidem

vydáno 10. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Android TV, Bang & Olufsen BeoVision 14, televize, Ultra HD

Dánská firma Bang & Olufsen odhalila televizi BeoVision 14, která si vypůjčuje design od ikonické BeoVision 10 a přidává k němu dubové dřevěné lamely.

Také novinka disponuje Ultra HD rozlišením a kromě toho je prvním produktem společnosti, který běží na operačním systému Googlu Android TV.

Když Dánové roku 2009 uváděli BeoVision 10, stala se tato televize ihned ikonou designu. Vzhled byl později upraven ve formě modelu BeoVision 11, a nyní – po sedmi letech – jej B & O využívají jako základ právě pro BeoVision 14.

Vlajková loď značky, jejíž cena startuje na 6 365 eurech (172 tisíc korun) je na dnešní dobu unikátní. Současná móda totiž diktuje co možná největší minimalismus (jaký to oxymoron!) a pokud možno neviditelný hliníkový rám. Novinka od B & O je jiná – společnost podle svého vyjádření chtěla do designu přidat trochu tepla. Vysvětluje, že „decentní dubové lamely na předním panelu tvoří teplý organický kontrast k tmavému chladnému skleněnému panelu a čtvercovému hliníkovému rámu.“

Pokud si přejete, můžete si BeoVision 14 koupit i s látkovým předním panelem dostupným v několika barevných provedeních. Hlavní viditelný materiál pak tvoří přírodní hliník nebo černý eloxovaný hliník.

BeoVision 14 je dostupná ve 40“ a 55“ provedení s LED LCD panelem přímého typu v obou případech. To znamená, že světelné diody (LED) jsou umístěny přímo za LCD panelem a nikoliv pouze po jeho hranách. To zajišťuje rovnoměrné rozdělení světla po celé ploše panelu. Televize má antireflexní přední sklo, které podle B & O snižuje nechtěné odrazy okolního světla až o 98 procent. 360stupňový světelný senzor pak dynamicky přizpůsobuje obraz světlu v okolí.

Televize dále disponuje Ultra HD rozlišením, což je v porovnání s Full HD předchůdcem BeoVision 11 dost velký pokrok kupředu. Na druhou stranu BeoVision 14 nepodporuje HDR ani 3D obraz.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře