Avengers: Age of Ultron - dojde tentokrát na rozšířenou verzi na Blu-ray?

vydáno 4. 5. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Avengers 2, Avengers: Age of Ultron, Blu-ray, film, kino

O rozšířených verzích filmů z Marvel Studios se mluví skoro vždy, když se do éteru dostane zpráva, že prvotní verze filmu byla o xy minut delší, než kolik se nakonec dostalo do kin. Nikdy se však zvěsti o chystané rozšířené verzi nepotvrdily. A to ani v případě sebrané kolekce kompletní první fáze v podobě sběratelského kufříku. I zde byly pouze nové vystřižené scény, z nichž většina skončila na podlaze střižny právem.

V případě Avengers: Age of Ultron je však situace přece jen trochu jiná. Režisér Joss Whedon se dlouhodobě netají tím, že ve střižně strávil několik měsíců a že „to bylo peklo“, neboť jeho scénář byl natolik obsáhlý, že krácení o každou minutu znamenalo balancovat na hraně srozumitelného filmu. Ostatně druhým Avengers se již tak dost nadává za to, že řadu věcí nevysvětlují a příliš se ženou ke svému konci. Whedon si sice pohlídal, aby všechny scenáristické háčky seděly a nikdy se nic neděje bez toho, aniž by to pár scén dopředu adekvátně naznačil. Mnohým divákům nicméně letmé náznaky a nepříliš hluboké zpracování některých dějových zákrut dostatečné nepřijde.

Avengers: Age of Ultron

I proto by bylo fajn vidět verzi filmu, kterou měl Whedon původně v plánu a jež by mohla film ukázat v ještě lepším světle. A podle Amazonu na ni dojde. Amazon totiž oznámil předobjednávky Avengers na DVD a Blu-ray a v průvodní zprávě byla informace jak o rozšířené verzi filmu, tak o alternativním konci. Ten by se zcela jistě nebral jako kanonický, ale „jen“ jako bonus. Nicméně už skutečnost, že Amazon s podobným oznámením vyrukoval, nabízí určité vodítko, že by se tentokrát rozšířená verze konat měla.

Překvapuje však, že by si Disney podobné oznámení lépe nepohlídal. Přece jen si myšákovo studio rádo drží veškeré informace blíže u těla a oficiálně zatím nepadla ani zmínka. Na pravdivost drbů o rozšířené verzi si tudíž budeme ještě muset počkat.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře