Asus a sedmipalcová verze Transformeru Prime

vydáno 3. 1. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony, Ze světa

Tagy: Android, ASUS, Asus Transformer Prime, Ice Cream Sandwich, tablet, Transformer Prime

Je to jen pár dní, co si Asus Transformer Prime odbyl americkou premiéru (přičemž ta evropská je z větší části stále ve hvězdách) a už se začalo mluvit o dalším modelu tabletu s Androidem (navzdory zvěstem o jediném androidím tabletu na rok 2012), tentokrát ale menším. Internetem totiž začal kolovat prý uniklý obrázek sedmipalcového Eee Pad tabletu, který by společnost mohla představit příští týden na CESu.

Asus Transformer Asus zatím sedmipalcové tablety nemá a vzhledem k tomu, že mu dělá problémy odpovídat na poptávku na nové modely, je docela s podivem, že chystá modely další. Ale logické to rozhodně je, vždyť o sedmipalcovém tabletu už se spekuluje i v případě Applu. Malý Transformerek by samozřejmě neměl dokovatelnou klávesnici, která by z něj dělala mininotebook ve stylu předchozích Transformerů, je ale pravděpodobné, že k němu bude dokoupitelná klávesnice podobná těm u Samsungů, kdy je v ní zařízení ukotveno vertikálně.

Přístroj by pak běžel na nejnovějším Androidu, tedy Ice Cream Sandwich a poháněl by ho „pouze“ dvoujádrový procesor. Více se zřejmě dozvíme během CESu.

Je to mimochodem sotva den, co Asus zveřejnil další OTA firmware update pro „velký“ Transformer Prime – opravy se zaměřily především na GPS, ostření u foťáku a na „hladkost“ dotykového softwaru. To uživatelům jistě udělalo ohromnou radost, stejně jako zpráva, že Ice Cream Sanwich dorazí na tablet už 12. ledna. Co však (potenciální) majitele nepotěšilo, byla informace o zablokovaném bootloaderu (respektive o jeho 128-bitové ochraně), díky němuž nebude možné nahrát na zařízení nějaký alternativní ROM, tedy jiný než oficiální operační systém (jako například CyanogenMod). Nebo to přinejmenším bude trvat podstatně déle než obvykle. Tedy do onoho dvanáctého – s ICS by měl být zrušen. Konec dobrý, všechno dobré.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře