Apple stále ovládá trh s tablety

vydáno 14. 8. 2012 | autor Martin Stančík | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony

Tagy: Apple, iPad, iPad 2, new iPad, retina

Apple podle analytické společnosti IDC ve druhém čtvrtletí tohoto roku prodalo 17 milionů tabletů, což je třikrát více, než jeho dva největší konkurenti dohromady.

nový iPad

Apple ve druhém čtvrtletí tohoto roku mělo na trhu s tablety 68.2% podíl a prodalo 17 milionů iPadů. Na druhé příčce se umístil Samsung s 2.4 miliony prodanými tablety, třetí skončil Amazon s 1.25 milionu prodaných kusů, čtvrtý Asus s 855 000 a pětku uzavřel Acer s 385 000 prodanými tablety. Celkem se v období mezi dubnem a červnem na celém světě prodalo 25 milionů tabletů, což je o 6.3 milionů kusů více, než v prvním čtvrtletí. „Zákazníci i nadále dávají přednost iPadu před konkurencí a Apple nyní zaznamenává velkou poptávku po svých tabletech na tzv. vertikálních trzích, tedy především pro vzdělávací účely,“ řekl Rom Mainelli z IDC.

Očekává se, že v dalším čtvrtletí se rapidně zvýší počet prodaných tabletů od společnosti Asus díky úspěchu tabletu Google Nexus 7. Otázkou také zůstává, jak se mezi uživateli ujme nový tablet Surface, který Microsoft plánuje vydat na podzim. Microsoft doufá, že tablet založený na Windows se u zákazníků dobře uchytí. Na druhou stranu si analytici nejsou jisti, zda mají tablety založené na Windows budoucnost, jelikož se výrobci do jejich výroby příliš nehrnou kvůli drahým licencím tohoto OS a kvůli faktu, že jim bude paradoxně konkurovat samotný Microsoft právě se Surface..

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře