Amazon.com hlásí 100 tisíc prodaných Blu-ray přehrávačů

vydáno 5. 1. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: Amazon, Blu-ray, film, Harry Potter a Princ dvojí krve, Magnavox, přehrávač, prodej, Star Trek, Vzhůru do oblak

Amazon.com - logo

Na tomhle tvrzení by samozřejmě nebylo nic tak zajímavého, kdyby se netýkalo pouze konce prosince 2009. V tomto období nákupního šílenství a povánočních slevových akcí se na e-shopu Amazon.com podle informací společnosti prodalo (mimo jiné) tolik Blu-ray přehrávačů, že by položené vedle sebe vytvořily řadu dlouhou přes 43 kilometrů.

Oficiálně tedy nebylo zveřejněno žádné konkrétní číslo. Pokud ovšem vezmeme průměrnou délku (resp. šířku) Blu-ray přehrávače, která je asi 43 centimetrů, jednoduchým výpočtem dospějeme právě k jednomu stu tisíc. To je skutečně úctyhodné, zejména vzhledem k několika málo týdnům, během kterých bylo tohoto obchodního úspěchu dosaženo.

Zákazníky jistě navnadily především tradiční slevové akce, během kterých se průměrná cena Blu-ray přehrávače pohybovala kolem $150 (asi 2500 korun), přičemž před rokem to ve stejnou doby bylo $225. Nejlevnějším přístrojem se letos stal low-endový Blu-ray přehrávač Magnavox řady NB500, který bylo možné pořídit už za $100, což je cena, za kterou u nás lze sehnat „normální“ DVD přehrávač.

Blu-ray Disc logo

Jiný kraj, jiný mrav – u nás by se něco takového rozhodně stát nemohlo. Bohužel…

Mimochodem, nejprodávanějšími prosincovými Blu-ray tituly byly na Amazon.com filmy Harry Potter a Princ dvojí krve, Star Trek a Vzhůru do oblak, které jsou všechny dostupné i na našem trhu s kompletní českou jazykovou výbavou. Alespoň v tomto směru se snažíme trochu držet krok!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře