Amadeus a Přelet nad kukaččím hnízdem ve vysokém rozlišení

vydáno 4. 5. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Amadeus, Blu-ray, DVD, film, HD DVD, Miloš Forman, Přelet nad kukaččím hnízdem, Saul Zaentz, Warner

Přelet nad kukaččím hnízdem

Společnost Warner Home Entertainment v rámci odhalování plánovaných titulů ve vysokém rozlišení zveřejnila, že hodlá v únoru příštího roku uvést dva zástupce vysoce ceněné Oscarové klasiky – filmy Amadeus (1984) a Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) českého režiséra Miloše Formana. Stane se tak díky obnovené smlouvě se slavným producentem těchto perel, Saulem Zaentzem.

Před deseti lety byly oba zmíněné filmy mezi prvními tituly, které společnost Warner vydala na DVD. V roce 2002 pak vyšly v dvoudiskových edicích, s novým obrazovým i zvukovým přepisem a s množstvím bonusů (Amadeus navíc v režisérské verzi, delší o 20minut). Teď je chce přinést v nejvyšší obrazové a zvukové kvalitě kvalitě, kterou si tyto snímky bezpochyby zaslouží.

Žádné technické detaily nebo přesnější data vydání zatím nejsou známy. Jisté je jen souběžné vydání na obou konkurenčních formátech (Blu-ray a HD DVD), což je dobrým zvykem společnosti Warner.

Snad bude náš trh s Blu-ray a HD DVD filmy příští rok v tak dobrém stavu, že se na něj tyto dva výjimečné snímky bez problému dostanou s českou podporou. Vzhledem k osobě režiséra by to sice bylo vhodné, nicméně po loňském uzavření tuzemské pobočky společnosti Warner se dá bohužel tušit spíš opak…

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře