Abrams na digitál kašle. I Star Wars natočí na film

vydáno 25. 8. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Ze světa | 1 komentář

Tagy: film, J. J. Abrams, kodak, Star Trek, Star Wars

Nové epizody Hvězdných válek se blíží mílovými kroky, a i když se Epizody s pořadovým číslem sedm dočkáme přece jen až za 2 roky, J. J. Abrams a zástupci Disneyho těší fanoušky v podstatě každým oznámením. Abramsem na režijní sesli to začalo, návratem Johna Williamse a staré herecké gardy pokračovalo, a nyní se Abrams nechal slyšet, že rozhodně nepůjde ve stopách George Lucase a jeho digitálního záznamu.

Abrams je jedním z mála velkých filmařů současnosti, kteří ještě nepřešli na digitální kamery (i dlouhodobý ochránce analogu Martin Scorsese letos natočil na digitál Wolf of Wall Street), což vysvětluje slovy, že se mu s filmovým pásem (Star Wars budou mimochodem natáčeny na Kodak 5219) jednoduše pracuje lépe a nehodlá na tom do budoucna nic měnit.

Abrams a Lucas

Je samozřejmě otázkou, jak se použití filmového negativu odrazí na vizuálním vzhledu filmu. Ostatně málokdo by dnes tipoval, že kupříkladu Star Trek nebyl natočený na digitál, takže odhadovat na základě použitého materiálu výsledný vzhled a usuzovat, že se půjde více ve stopách staré trilogie, je logicky zcestné.

Abrams nicméně potěšil i angažováním svého tradičního kameramana Dana Mindela, s nímž natočil jak oba Star Treky, tak třetí Mission: Impossible a který spolupracoval na řadě vizuálně dravých snímků Tonyho Scotta (Domino, Nepřítel státu, Spy Game). Mindel rovněž snímal old-school fantasy propadák John Carter, který ke Star Wars několikrát přímo odkazoval, takže Mindel rozhodně je mužem na svém místě. Že by nás pod taktovkou Abramse nakonec opravdu čekaly spíše retro Star Wars, o nichž mluví producentka Kathleen Kennedy? Hardcore fanoušci by určitě neprotestovali. A jak víme, Abrams je Star Wars nerd, takže on vlastně taky.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Abrams na digitál kašle. I Star Wars natočí na film

Vložil Petr (bez ověření), 25. Srpen 2013 - 22:03

Obrázek uživatele Petr

Epizoda 7 je můj nejočekávanější a zároveň nejobávanější projekt filmového průmyslu.. Abramsovi věřim, protože druhej Star Strek mě víc než potěšil.