3D konverze Star Wars končí. Lucasfilm se soustředí na Epizodu VII

vydáno 29. 1. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Ze světa

Tagy: 3D, Blu-ray, film, kino, Star Wars, Star Wars: Epizoda VII

Pomsta Sithů Dobře, tohle jsme nečekali. Když se donedávna nezávislého studia Lucasfilm chopil Mickey Mouseův kolos Disney, čekali jsme, že bude chtít ze Star Wars jako slavné značky vydolovat poslední cent. Místo toho ale dostáváme samá milá překvapení. Scénáře dalších epizod (ať už to jsou regulérní pokračování či spin-offy) píší ostřílení psavci. Režie Epizody VII se ujme Ježíš Star Treku J. J. Abrams. O nějakých pochybných crossoverech není ani vidu, ani slechu. A teď George Lucase zbavený Lucasfilm odstřelil i pro mnohé fanoušky zbytečné 3D konverze předchozích epizod.

Důvody? Zcela jasné. Epizoda jedna podle studia vydělala méně než se čekalo, samotná konverze nestála ani za poloviční vstupné, natož za plnou 3D palbu, a veškeré tvůrčí síly se nyní soustředí na to, aby do dvou až tří let (doposud pevné datum v létě 2015 je podle všeho přece jen dost pohyblivé podle požadavků Abramse) bzučely světelné meče v nejnovějším pokračování.

Co to pro nás znamená? Především že nebudeme muset protrpět žumpu jménem Epizoda II. Naneštěstí nás ale nečeká ani Epizoda III, a už vůbec ne re-releasy staré trilogie. O její 3D konverzi sice nikdo nestál (a o nový český dabing také moc ne), ale ruku na srdce, možnost vidět staré Star Wars po letech opět v kině by byla rozhodně diváckým svátkem.

Na jednu stranu se dá tedy rozhodnutí Lucasfilmu neztrácet čas s předchozími kapitolami vesmírné ságy vnímat pozitivně. Někde v zadní straně lebky si ale člověk říká, že minimálně 2D verze původní trilogie by Disneyho pohůnci do kina vyslat mohli. Snad se dočkáme. Nyní se můžeme utěšovat alespoň tím, že Abrams nehodlá dle svých slov nic odfláknout a jako fanoušek chce natočit film, nad kterým budou moci Jedi-groupies zase jednou masturbovat do krve.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře