007 se s novým kameramanem zřejmě vrátí k filmu

vydáno 18. 9. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 007, Blu-ray, film, James Bond, kino

Nový film s Jamesem Bondem zatím stále nemá jméno, oficiálně neznáme ani zápletku, ale má režiséra a nyní i nástupce kameramanského klasika Rogera Deakinse, který mistrně nasnímal bondovské zlato Skyfall.

Okolo nové bondovky se motala spousta zajímavých jmen a neexistoval snad nikdo, kdo by nevyřkl svého oblíbence, nakonec by však měli být spokojení úplně všichni, neboť se za snímač postaví Hoyte van Hoytema.

„Kdože?“, ptáte se? Hoytema si udělal jméno především během spolupráce s Tomasem Alfredsonem, z kteréžto vznikl výtečný horor Ať vejde ten pravý (ten původní) a především velebené špiónské drama Jeden musí z kola ven.

Hoyte van Hoytema

Poté Hoytemu ulovil Hollywood, na jehož hřišti nasnímal například oscarového Fightera, anebo loňskou oscarovku Ona. A ano, jeho poslední zářez na pažbě není nic jiného než vesmírná sci-fi Christophera Nolana Insterstellar, jež vypadá jednoduše parádně.

Hoytema má navíc velerád natáčení na filmový materiál (jediný film, který nasnímal na digitální kamery, byl Ona), a tak se již na více místech spekuluje, že služby Jamese Bonda se opět vrátí pod křídla staré dobré „pětatřicítky“, které se v případě Skyfall zbavil i jinak velký fanoušek klasiky Deakins.

Pomůže případné natáčení na surovinu samotné bondovce? Vzhledem ke kvalitám dnešních kamer od RED, ale hlavně ARRI (Skyfall se točil na Alexu) těžko říct, neboť se ve většině aspektů filmu dokáží vyrovnat. Nicméně Hoytemovo zakotvení u projektu je skvělou zprávou a jistotou, že vizuálně se opět nedočkáme tuctového akčňáku bez chuti a zápachu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře