Život je boj o Blu-ray

vydáno 21. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, D-Box, DTS-HD Master Audio, Fighting, film, Průvodce k rozpoznání tvých svatých, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Život je boj

Život je boj (Fighting, 2009)

Americký režisér Dito Montiel se proslavil už svou autobiografickou prvotinou Průvodce k rozpoznání tvých svatých, odehrávající se v drsném newyorském ghettu. Ze života v podobném prostředí těží i jeho druhý film, kladně přijaté akční drama Život je boj (Fighting, FDb.cz) s Channingem Tatumem v hlavní roli.

Blu-ray vydání připravuje na 25. srpna pro region A (USA) studio Universal, na dvouvrstvém 50 GB disku bude k nalezení kinoverze i o tři minuty delší necenzurovaná verze filmu. Samozřejmostí je DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, vynechané scény a BD-Live funkcionalita (Download Centre), několik šťastlivců potěší také D-Box motion kód (viz Technologie D-Box: Exkluzivní pohled).

Universal své Blu-ray disky regionálně nekóduje, disk z regionu A tedy bude možné přehrávat i u nás. Českou jazykovou podporou na něm samozřejmě netřeba očekávat, ta by se mohla případně objevit až na některé z mutací Evropského vydání.

Život je boj (2009)

Život na newyorských ulicích je tvrdý. Zvlášť když v kapse nemáte ani cent. Dostáváte ránu za ranou a je jen na vás, jestli spršku direktů ustojíte, nebo ji dokonce začnete vracet. Talentovaný Channing Tatum si v akčním dramatu Dita Montiela Život je boj zahrál kluka, který se pokusil vlastní osud vyřídit K. O. systémem v hodně nerovném souboji.

Shawn MacArthur, který si přijel do města ve stínu Sochy svobody splnit ten pravý Americký sen, si vydělává na živobytí pouličním prodejem padělaného zboží. Je to drsná škola, ve které musíte mít rychlé nohy, když se na rohu vynoří policisté, a ještě rychlejší ruce, když narazíte na konkurenci.

Život je boj (Fighting, 2009)

Při jedné ruční výměně názorů uvidí Shawna podvodník s relativně dlouhými prsty Harvey Boarden (Terrence Howard) a nabídne mu vstupenku do světa nelegálních pouličních zápasů ve volném stylu. Partnerství založená jen na vydělávání peněz obvykle nemají dlouhou perspektivu.

Shawn se ale od prvních zápasů prezentuje jako obrovský talent, který má šanci to ze špinavých sklepů nočních klubů dotáhnout až do nejvyšších pater manhattanských mrakodrapů, kde se lze před newyorskou smetánkou porvat za pohádkové peníze. Tahle verze splněného snu má ale pořádně ušmudlanou patinu, což si i Shawn záhy uvědomí.

Ovšem opustit tenhle klub elitních rváčů je mnohonásobně těžší než do něj vstoupit.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře