Za 48fps se nebude připlácet. Alespoň u Hobita ne

vydáno 28. 8. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 2 komentáře

Tagy: 48fps, film, HFR, Hobit, James Cameron, Peter Jackson

Studio Warner Bros. se zaleklo negativních reakcí na HFR, to už musí být všem jasné. Poté, co si Hobit ve 48fps odnesl tunu kritiky ze CinemaConu, se ho Peter Jackson rozhodl dále představovat pouze v klasickém 24fps. Krátce na to přišlo rozhodnutí Warnerů, že Hobit dorazí ve zvýšené snímkové frekvenci jen do omezeného počtu kin. HFR to tedy s adopcí nebude mít tak jednoduché jako 3D, které se samo nemůže chlubit kdovíjak přívětivým přijetím. Jedno pozitivum ale tyhle špatné zprávy přece přinášejí.

Hobit

Za Hobita ve 48fps totiž nebudeme muset připlácet. Studio přemluvilo provozovatele kin, aby nezvyšovalo ceny už tak nesmyslně drahých vstupenek. V ceně za 3D ve 24fps a za 3D ve 48fps by tedy neměl být žádný rozdíl. V době, kdy platíme nepřiměřené peníze i za klasické vstupenky do kina a za 3D nebo IMAX musíme připlácet ještě další koruny navíc, se to jeví jako sympatické rozhodnutí.

Více než vstřícnost za ním ale stojí spíše strach z toho, že by se už tak negativní reakce na technologii ještě dále množily stížnostmi jako „připlatili jsme si za horší zážitek“. Stále je tu ještě možnost, že dojde na to, co říká Peter Jackson, a sice že člověk potřebuje v HFR vidět celý film, aby přínos technologie ocenil. Jenže tomu už dost možná nikdo nevěří a pokud to pravda nebude, z kin bude odcházet hodně naštvaných diváků. I proto je lepší držet ceny lístků při zemi.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Za 48fps se nebude připlácet. Alespoň u Hobita ne

Vložil th0ca (bez ověření), 29. Srpen 2012 - 12:11

Obrázek uživatele th0ca

ja pujdu na 2D verzi beztak, 3Dcko je o prdu u kazdyho filmu, kvuli 2, 3 minutam vymazlenych 3D scen z celyho filmu mit bolavej nos od blbych bryli… dik ne :)

Re: Za 48fps se nebude připlácet. Alespoň u Hobita ne

Vložil Radim (bez ověření), 29. Srpen 2012 - 13:07

Obrázek uživatele Radim

Ja bych PJovi i veril, ze to bude podivana. Na Hobita pujdu urcite vice nez jednou, tak proc nezkusit plnou palbu i klasiku :-)